Chef salad

Publicerad av

Som ju då inte handlar om chefens sallad, utan fritt översatt blir ‘kockens sallad’. 


En sallad som passar utmärkt en väldigt varm, nästan het fredagskväll som denna. Väldigt enkelt. Kockens sallad syftar nämligen på att kocken i köket bestämmer vad som skall finnas i denna sallad. Vanligen börjar kocken i detta hem, alltså undertecknad, med en helt vanlig grönsallad. Kokta, skivade ägg och riven ost hör också till. Sedan går jag igenom kylen för stt se vad vi har för kött som kanske har blivit kvar från andra måltider eller som jag har köpt. Ikväll hade jag grillad, kall kyckling och stekt, kallt bacon att tillgå. Dessa skar jag upp och lade till salladen. Alla ingredienser skall vara kalla. 

Jag tillsätter ingen salladsdressing, utan sätter fram olika sorters dressing. Var och en väljer själv vilken dressing de vill ha på sin sallad.

I förmiddags har jag också lagt ingredienser för honungsbröd i brödmaskinen och serverade  varmt, färskt bröd till den kalla salladen. 

Ett glass kallt vitt vin skulle sitta som pricken över i:et, men tyvärr hade vi inget sådant. Det fick bli kall citronsaft istället och det var gott det med. 

Smaklig måltid! 

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.