Slöar…

Nyss hemkommen från jobbet sitter jag här och slöar. Formligen stirrar rakt fram på min skärmoch njuter av den relativa hemmatystnaden jämfört med alla ljud på jobbet idag.

Att jobba med småbarn är skojigt, verkligen. Jag och min kollega har hand om barnen som är  i åldrarna 33 månader till 5 år och för det mesta har vi hur kul som helst. Med blandade åldrar ger det alla möjliga intressanta situationer och barnen är på olika stadier i utecklingen.

Men, idag var det en sådan där dag på jobbet då jag mycket hellre skulle ha vairt hemma i min egen lugna vrå. Det var en känslosam dag med gräl, skrik, bit i fingret ( inte mitt tack och lov!)  osv.

Ibland har vi ju förstås sådana dagar och det är helt naturligt, men just nu njuter  jag av min egen hemmavrå och mina egna, så mycket äldre barn. Lillasyster vilar uppe på sitt rum med lite skärmtid hon också och äldsta Dottern sitter vid pianot och klinkar och tar ut en sång. Ljud, javisst, men SÅ mycket bättre än gråt och skrik och gräl!

Nya jobbartag  imorgon, men det det är LÅNGT dit ännu…!

6 thoughts on “Slöar…

 1. Jag skulle inte klara av att jobba med barn. Säkert hur kul som helst men mina nerver är inte så långa och icke tänjbara… fullt show med egna , speciellt då de kiivas. 😉förstår om det är skönt med en lugn stund hemma innan alla landar

  Gilla

  • Alla jobb har ju sina goda och dåliga sidor och dagar. Igår, onsdag var en sådan där riktigt jobbig dag! Idag, torsdag gick det 1000 ggr bättre. Jag har alltid velat jobba med barn och har vanligtvis jobbat med fritidsverksamhet och skolbarn. Nu jobbar jag med förskolebarn och trivs förträffligt- fast så har jag helt underbara kolleger också!

   Gilla

 2. Jag är glad att det finns sådana som du som orkar ta hand om barnen så att vi föräldrar kan jobba. Jag skulle inte klara av att jobba med barn – jag är för hetlevrad av mig. 😉Mina barn känner mig och vet att jag inte är så farlig trots att det smäller ibland om mig. 😉

  Gilla

  • Det är intressant då man jobbar med andras barn. Känslorna som man själv har hemma med egna barn är mycket svalare eftersom man inte är lika investerad. En bebis som gråter stör mig knappt i ryggen om jag vet att mina arbetskamrater har gjort allt de kunnat för hen. Helt annorlunda att ta hand om andras barn helt enkelt. Väldigt givande att se dem utvecklas och lära sig saker!

   Gillad av 1 person

 3. Alla jobb har roliga och mindre roliga dagar. Men visst behövs den där lugna hemmavrån ibland och då är det skönt att ”bara” stirra in i skärmen! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.