Det varnas för…

…svaga isar! Så här ser vår damm ut bakom vårt hem idag. Isen försvann senaste natt och på de större sjöarna är isarna nu svaga och inte att leka med. Till och med meteorologerna skrapar sig i sina huvuden. Det är endast i början av mars och vi har redan haft flertalet dagar uppemot +15. Inte undra på att isarna antingen har smultit på de mindre vattendragen eller försvagats på de större sjöarna. Värme och is passar ju som bekant inte så bra ihop…! 


Vet inte om Herr och Fru Gräsand syns så bra där bakom buskarna, men de flyttade in i favoritdammen igen för ett par dagar sedan. Lite väl tidigt tycks det eftersom vintern minsann lär komma tillbaka ännu….

4 thoughts on “Det varnas för…

 1. Ser ut som om ni skulle vara långt in i April. Kan förstå att meteorologen inte förstår sig på detta väderfenomen. Ni har nog snart sommar med denna fart. Här är det nog full vinter än, som det ska vara.. Har tänkt hinna med att ränna slalom ännu så hoppas det håller sig relativt bra ännu nån vecka.

  Gilla

  • Nja, inte vår ännu. Vintern kom tillbaka med revansch och imorse vaknade vi till ett tunt lager snö på marken och hårda vindar! Igår var det 15 grader varmt. Väldigt tvära kast!

   Gilla

 2. Kusligt på något sätt. Jag menar, visst är det härligt med lite värme, men det är säkert också svårt att njuta fullt ut när man vet att så här ska det verkligen inte vara….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.