Sweetheart dance

Publicerad av

De kom redan vid 16 tiden. Vännerna som allskulle åka till dansen vid gymnasiet som ordnas helgen före Alla hjärtans dag. Det pratades och skrattades och sjöngs högt uppe på övre våningen medan vännerna gjorde sig klara och vackra inför kvällen. Middag hade jag lovat servera, så vid 17.30 tiden stod lasagnen varm och klar på bordet.

I brödmaskinen hade jag lagt ingredienser flera timmar i förväg  till ett nytt recept. Ett bröd  gjort på bl.a olivolja och basilika. Tyckte detta skulle passa bra med pastan.  Lite grönt serverade jag också förstås i form av en helt vanlig sallad, inga märkvärdigheter där.

Det åts, pratades och skrattades och ja, fnissades, vid matbordet också. Maten var uppskattad och det tackades till höger och vänster. Trevliga, väldigt typiska, förväntansfulla tonårsflickor inför kvällen. Det gjordes upp dansplaner! Vilka sånger de skulle dansa till och vilka de skulle skippa. Alla långsamma danser skule de helt låta bli att dansa, för ingen av dem hade tankar på att bli uppbjudna, vilket enligt dem, var helt OK. De mera riviga danserna skulle absolut dansas och efter att skoldanser var över skulle de åka till en lokal restaurang på en bit kvällsmat. Dottern var glad och tacksam över att höra  att föräldrarna skulle låta henne vara ute till midnatt.

image

Här poseras det just före flickorna begav sig iväg. Det var ärmlöst och urringat som gällde denna dans. Tur att det var varmt för årstiden, sade den praktiska mamman!

8 kommentarer

  1. Oh no, de blir äldre alltför snabbt. Men nog minns man själv hur viktigt det var med dessa danser och träffar. Roligt att det ordnas tillställningar för ungdomarna. Det verkar nog som om det ordnas en hel del mera hos er än här hos oss. Tjejerna fick säkert en helt suverän kväll.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.