Sport, sport och ännu mera sport…!

Publicerad av

Igår, söndag, simmade han hela dagen. Klockan 06.10 börajde uppvärmningen inför den stora simtävlingen som pågick hela dagen i grannförorten en bit bort och Maken som nu är utbildad simdomare och Sonen var på plats i denna tidiga timme.

Det blev en lång dag för Sonen och Maken som inte anlände på hemmafronten igen förrän kl.16.30 eller så, men då kom de också hem med resultat! Denna simtävling var en sektionstävling och de bästa simmarna kvalificerade sig vidare till delstatstävlingen som hålls om några veckor. Tyvärr kvalificerade sig Sonen inte och var lite besviken,  men efter att jag helt tappat hakan när han meddelade hur bra det hade gått för honom, var han inte så lite stolt. Han hade nämligen slagit personliga rekord i precis varenda gren som han deltagit i! Det räckte inte till den stora delstatstävlingen förstås, men det till följd av hans duktiga insats kvalificerade han sig till följande nivå inom simlaget! Hans tränare ( och Maken förstås!) var väldigt stolt över honom och det gjorde Sonen en aning gladare förstås.

image

På kvällen blev det uppesittarkväll i och med finalen i den amerikanska  fotbollen. Den s.k Super Bowl. Maken och Sonen satt som fastklistrade vid TV rutan, medan jag och flickorna, som är lika med noll intresserade av denna märkliga sport, gjorde annat. Dock hade vi köpt en tårta dagen till ära, för detta med Super Bowl är stort på denna sidan av Potten kan jag meddela!

Efter skolan  idag, var Sonen i farten igen. Denna gång var det inte simning som gällde, utan korgboll och match borta! Eftersom det fanns så många pojkar i mellanskolan som ville spela, när träningarna börajde för några vekor sedan, har eleverna deltas upp på tre olika lag. Idag var det lag A oh lag B som skulle spela.

image

Båda matcherna blev enormt spännande! Den första gick in övertid och det belv en riktig rysare innan vårt lag vann, men det motståndande laget satte hårt emot. Så, var det dags för Sonens lag och även denna match blev spännande! I fotot ovan syns Sonen, längst bak i bilden i den gula matchtröjan. Han är längst på laget och fick ikväll i uppgift at försvara sitt lag mot en stor pojke på motståndarlaget.

Ganska snart märktes det att hemmalaget var ett bättre lag än Sonens, men det märktes också att domaren hade sitt favoritlag! Det blev en aning jobbigt att se på, för det var verkligen tydligt. SÅ tydligt att föräldrarna från hemmalaget börajde märka detta! Sonens lag kämpade på, missade en del fina tillfällen att kasta och dribbla bollen till varandra, men satte hårt motstånd mot det bättre laget, så när förlusten stod klar med slutställningen 17-28 var detta resultat verkligen inget att skämmas för.

Imorgon, tisdag fortsätter sportandet för Sonens del. Både korgbollsträning och simträning står på programmet efter skolan imorgon…

2 kommentarer

  1. Vad duktig din son är! Motion i alla dess former. Man behöver inte alltid bli först, det är en otrolig bragd att slå de egna rekorden! Grattis till hans prestationer!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.