Making Amerca Great again-första veckan

Jag brukar sällan skriva om politik, men nu är det svårt att inte engagera sig. USA har valt och  fått en gammal stofil, med uråldrade seder och bruk till president och man kan inte göra annat än att skaka på huvudet åt hans galna idéer.

Under hans valkampanj skrek och domderade han om att göra America great again, men gick aldrig in på närmare detaljer på hur han tänkte göra dea eller vad han egentligen  menade.

Nu, efter bara en vecka i Vita Huset i Washington DC börjar det märkas vad han menar och man undrar och hoppas att resten av världen inte tror att vi alla i USA står för Trumpens ideal!  ( Förresten, jag kommer aldrig att benämna honom PRESIDENT Trump, eftersom han inte är ngn president i mina ögon!)

Han tänker alltså bygga denna vägg mellan USA och dess södra grannland Mexiko. Han hoppas tydligen att detta skall stoppa drogkartellerna och smugglarna. HA! Smugglarna är smartare än så Herr Trump! Han hoppas också at den illegala immigrationen  från Mexiko skall lugna ner sig, men Herr Trump har tydligen inte följt med i nyheterna och märkt att immigrationen från Mexiko just nu är sgs som på noll eftersom ekonomin är sämre än tidigare  i USA. Herr Trump har tydligen också inte märkt att de mexikanare som befinner sig här i USA och jobbar har vanligtvis de mest lågavlönade jobben och utför dem  VÄL och med STOTLHET!

Fast den välbärgade Trumpen har ju aldrig behövt städa toaletter eller byta lakan i hotellsängar, så han har ju ingen aning om vad han pratar om! Eller ens försöker förstå då han lägger skatt på pengar som dessa hårt arbetande mexikaner, som arbetar och befinner sig LAGLIGT här, förtjänat och som de nu vill skicka hem till sina släktingar som har det sämre ställt i Mexiko. Nej, väggen skall byggas och där med basta och Mexiko skall betala för den vare sig de vill eller inte och detta har INGET med relationerna mellan de båda länderna att göra! Oj, oj Trumpen. ‘It is a sad day in history for the US…’

Vidare skall flyktingar från det krigsdrabbade Syrien och flera andra länder  inte få komma till USA. Inte pga att dessa människor har det svårt, och lider fruktansvärt, utan för att de är muslimer! För de kan ju vara terrorister och komma hit och spränga hela landet i luften. Men, Trumpen, har du då helt glömt bort att de terrordåd som begåtts här på amerikansk mark, har varit dåd gjorda av amerikaner, bosatta här LAGLIGT, men har radikaliserats via nätet! Alltså, inte muslimer som kommit hit som flyktingar! Och förresten, Trumpen, visste du att majoriteten av världens muslimer är lika fredsälskande som vem som helst, men pga extremisterna drar folk kammen över ALLA muslimer och tror att alla muslimer beter sig på detta viset. Och det i sin tur är vad extremisterna vill Herr Trump, och de har ju tydligen lyckats bra med dig!

Det finns mera,  och detta efter bara en vecka, men jag orkar inte skriva  om allt helt enkelt. Det är så sorgligt, så sorgligt vad denna karl håller på med att man ju bara kan gråta. Istället för en global värld och ett mera globalt land, skall USA nu tydligen bara håla sig för sig självt och vara konservativare än någonsin. Undras just vad världen tycker, fast jag har en aning…

8 thoughts on “Making Amerca Great again-första veckan

 1. Ja-a, han verkar mycket okunnig den där Trumpen… inte särskilt tolerant heller.
  Som ett stort barn i en sandlåda… man får se vart han leder landet. En massa misstag måste väl göras innan någon ingriper, i bästa fall får honom att avgå – men det kanske inte är möjligt.
  Okunskap är ju farligt, ett verkligt hot – och jag tror Trump kan bli farlig 😦
  Sorgligt är det minsann… att vända andra ryggen, bara se sin egen navel, vara otroligt självisk och tycka att man gör saker för att rädda sitt land… o heliga enfald.
  Men vad kan vi göra? Ingenting, och det gör saken extra jobbig.
  Kramar till dig!

  Gilla

  • Jodå, vi kan göra både det ena och det andra och nu har politikerna och medmänniskorna runtom i USA börja vakna till med protester, namnlistor o.dyl. Till och med Barack Obama har uttalat sig nu och det är tydligen ngt som inte är så vanligt och gillat. Jag hoppas att trumpen till slut blir avsparkad från sin post! vet inte hur lätt det skulle bli, men jag vet att det har gjorts förut!

   Gilla

 2. Jag håller helt fullt med dig. Man kan inte förstå hur han tänker eller hur han ens kommer på de tankar och funderingar han har på gång. Hoppas att någon verkligen får honom bort från denna post för detta slutar inte lyckligt. Tänkt att ha gör så här mot sitt eget land… Ha en bra arbetsvecka!

  Gilla

  • Ja, det som förvånar mig mest är att han faktiskt har anhängare! Att det finns folk som tycker han är BRA…?! Nej, jag tror inte heller det kommer att bli bra om Trump får sitta på sin post, men vi får ju se och avvakta vad som händer. Presidenter har ju blivit utsparkade förut…

   Gilla

 3. Jadu,de där protesterna du nämner är regisserade av globalisten Soros.Det är ju trist att han inte längre kan skyffla kapital över gränserna,spela ut människor mot varandra,skita ner i Bhopal,utnyttja svaga och fattiga människlr,,,listan över vad samhällsparasiter som tex.Soros och de andra sju mångmiljardärerna som äger tillgångar värda lika mycket som den fattigaste halvan av jordens befolkning.Han är en president i första hand för det amerikanska folket och inte för en finlandssvenska.Du vet väl att han enbart tillämpar en bestämmelse,ang.inreseförbud för vissa länder,som Obama var först med att skapa och tillämpa.
  Wikileaks har läckt uppgifter om hur Soros foundation bland annat betalade organisationer för att kravalla mot polisen.Den ungerske juden gjorde en raid mot de svenska kapitalmarknaden och höjde dagsräntorna här till 500 procent.Det fick till följd att läneräntor på bostäder höjdes och många tvingades att lömna sina hem.Trump är bra för sitt land.Han har inte valts för att vara bra för Syrien,Finland eller vsd du vill.

  Gilla

  • Jo, det där med Obamas inreseförbud kände jag till, håller inte med på den punkten heller.
   Ja, Trumpen är president (TYVÄRR!) för det amerikanska folket och inte för finlandssvenskarna, för Syrien, för Sverige etc. Och det återstår ju att se hur hela denna nyskapade cirkus i Washington DC kommer att te sig. Framtiden får ju utvisa om Trumpen är bra eller inte, men hittills, efter bara en och en halv vecka på posten, ser det väldigt mörkt ut…

   Gilla

  • HA! Det var ju bra! Fast jag gissar att han nog helt glömt bort detta eftersom artikeln är flera år gammal. Trumpen ljuger ju så det står härliga till, så vem vet, kanske det bara var ngn som LIKNADE honom som utgjorde dessa städjobb…! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.