Helg i racerfart!

Denna helg innehöll mycket! Ibland undrar man ju lite hur mycket man kan få in på två dagar egentligen? Inte undra på att barnen och mamman och pappan är trötta denna söndagskväll!

Och eftersom takten varit allt annat än långsam denna helg, drar jag en  summa summarum i samma takt som helgen gått!

Lördagen:

– Sonen hade simträning mellan kl.08.00-10.00. På en lördagsmorgon! Tack och lov att Maken är morgonmänniska och steg upp och skjutsade honom de 10 minuternas körtid det tog att komma till gymet och simbassängen! Att Sonen sedan inte kom in på skolans lag efter en veckas hård träning, var mindre roligt…

– Julkransarna som vi beställt för musikinstitutets insamling skulle hämtas inne i Mineapolis denna förmiddag. Efter att Maken sett till att vår Son kommit iväg till sin träning körde han då vidare ner bland skyskraporna och hämtade de fina julkransarna.

– Det blev då mitt jobb att se till att Lillasyster kom iväg till  gymnastiklektionen, vilken inte börjar förrän kl.11 på Lördagsförmiddagarna, så det är ju alltid skönt. Att inte behöva stiga upp i ottan på helgerna alltså. Medan Lillasyster gymnastiserade hade jag tid att göra en del shoppande…

– Medan jag skötte om gymnastiken, mötte dottern sin far vid bilaffären. Lite senare på eftermiddagen såg det ut så här på vår uppfart till vårat hem:

image

Det blev alltså bilköp denna helg också! Inte helt oplanerat eftersom vi sökt en begagnad bil ett tag och Maken och Dottern råkade hitta en förmånligare sådan igår. Röda Volkswagen  bakom den nygamla och nyinköpta Toyota Camryn  skall säljas tillbaka till Volksvwagen om några veckor. Ni som också har en diesel som det fuskats med, vet ju vad det handlar om. Gissar att samma sak gäller i Europa, eller kanske inte? Hur som helst, vi har valt att sälja denna Volkswagen tillbaka istället för att få avgasproblemet fixat och köpa en ny begagnad bil istället. Så, just nu i familjen finns det alltså fyra bilar, men endast tre chaufförer!

Det var  alltså lördagen i ett nötskal.

-Denna söndag började tidigt för Dotttern och mig eftersom vi meverkade i kören i gudstjänsten och åkte redan hemifrån kl.8.50. Det är trevligt att sjunga i kör igen! Visserligen en väldigt liten kör jämfört med vad jag är van med från våran förra kyrka, men ändå roligt.

– Hela familjen kom hem igen vid lunchdags pch det blev en snabb lunch innan söndagen fortsatte. Mera körövning för min del, och musiklektioner för flickorna. Sonen, som inte hade någon simning idag, fick sitta hundvakt här hemma. Det blev lugnt och skönt för honom i alla fall.

– Efter flickornas musiklektioner, Lillasyster med en harplektion och en pianolektion och Dottern med en pianolektion, åkte Maken till gymet. Flickorna kom hem och sedan begav sig äldsta Dottern iväg på egen hand till tygaffären för att se på tyger och mönster. Hon hämtade ocha sin farmor i förbifarten och sedan strålade vi alla samman  på resturang för att fira helgen som gått.

– Nu är det kväll, hundarna har just lagt sig ner för att sova och här sitter Maken och jag och njuter av lite lugn och ro vid julgranen. Pust, vilken helg! Nu ser vi fram emot veckan då…!

Granen står så grön och grann i stugan...

Granen står så grön och grann i stugan…

 

 

2 thoughts on “Helg i racerfart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.