Allt i allo helg…

Project STEAM ( Science Technology Engineering Art Math) :

image

Familjekvällen i fredags på jobbet blev en rungande succé i år igen! Vi hade satt upp flera olika stationer där barnens fick pröva olika aktiviteter tillsammans med sina föräldrar.

image

Vid stationen ovan fick man testa magneter. På vilka material fungerar de? Hur fungerar de?

image

Nej, detta är inte sand som barnhänderna leker i. Det är baksoda och allt emellanåt efter att de byggt upp en s.k vulkan eller liten kulle, tog personalen och hällde vinäger med  röd karamellfärg i för att simulera vulkanutbrottet. Detta uppskattades av både stora som små!

image

Vad kan du bygga med 300 koppar? detta var min station och jag hade flera pappor som såg helt förvånande ut. Ja, man behöver inte ha högteknologiska leksaker, en hel massa plastkoppar fungerar också!

På lördagen, igår alltså togs inga bilder… Jag låg nämligen hela dagen i maginfluensa. Fick annullera tiden till frisörskan som jag hade sett så fram emot och sov mest hela dagen.

Dock var det tur i oturen att jag drabbades på lördagen, för söndagen kom med annat program. Både planerat och mera oplanerat…

image

För tredje året i rad var Dottern med i den fantastiska körhelgen Sounds Like Love! Tillsammans med 220 andra ungdomar från Tvillingstäderna och de närmaste staterna här runt om oss, sjöng de en helt otroligt härlig konsert idag på eftermiddagen. Det hade övats  och övats hela helgen och idag på eftermiddagen hölls festivalkonserten.

Sedan körde vi hem igen och Maken i huset begav sig till jobbet… Trodde barnen alltså! Han körde i en och en halv timme norrut för att sedan en och en halv timme senare komma hem med denna:

image

Detta är alltså Fiona, vår alldleles nya lilla tik som är 11 veckor gammal! Är hon inte söt! Ända sedan vi kom hem från vår resa till Arizona har vi sökt hundvalpar och i fredags hittade vi denna lilla sötis tillsammans med hennes tre syskon på nätet.

Vi sade inget åt barnen och idag efter konserten blev det en hel del körande för Maken…

image

Detta var Dotterns reaktion när hon fick se vad pappa kom hem med…!

 

4 thoughts on “Allt i allo helg…

  1. Tur maginfluensan gick över och det kan vara väldigt kul med sådana där föräldrarkvällar, så länge föräldrar går sams.
    Och du … STORT GRATTIS till lilla nya familjemedlemmen!!! Så söt! 😀

    Gilla

  2. Ni är verkligen uppfinningsrika på ditt jobb. Härligt att ha en kväll för både barnen och föräldrarna tillsammans, det är säkert uppskattat! Hur ofta har ni dessa tillställningar?

    Sån ljuvlig min dottern har då hon ser hundvalpen! 🙂 Jag är så dålig på hundraser, lämnar denna ras ganska liten eller? Den är så söt! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.