Valdagen…

image

Det är tisdagkväll. Vallokalerna är nu stängda över hela landet, eller åtminstone på fastlandet. I Hawaii, som ligger fem timmar efter Minnesota i tiden, är de nog öppna några timmar ännu. Rösterna har börjat komma in och rösträkningarna har påbörjats. I skrivande stund leder Trump, men eftersom det är tidigt ännu, får jag bara hoppas och tro på att det svänger….

Dock kan jag lugnt påpeka att han INTE vann i Minnesota, som historiskt är demokratiskt och inte republikanskt. Fast, föga hjälper det om han faktiskt går och blir USAs nästa president…

Maken hade ledigt idag på dagen, så han röstade då. Undertecknad får inte rösta eftersom jag inte är medborgare. Dock tror jag, efter detta val, att det blir ändring på den saken. Funderar allvarligt på att bli medborgare efter allt detta valståhej så att jag kan rösta i nästa presidentval om fyra år! Speciellt om det handlar om att Trumpen skall förkastas eller återväljas om han blir vald den hår gången…

Hue som helst, jag kan avslöja så mycket att Maken röstade VARKEN för Trump ELLER Clinton. Han gjorde ngt som ganska många gör i detta val och som är helt lagligt. Han skrev nämligen in sin egen kandidat! Inte så tokigt! Rösten räknades nog, men tycärr så gissar jag att denna kandidat nog inte kom så långt. Skall bli intressant at höra vilka andra politiker som blivit inskrivna oc hur många röster de fått…

Stackars Dottern som är 16 och inte tillräckligt gammal att rösta i detta omtalade val. Hon kämpar med koncentrationen på läxorna och försöker att inte hänga på sociala medier eftersom Trump just nu leder i valet. Hon vill verklgien inte att han vinner, vem vill nu det? Fast, vad kan vi göra åt saken?, frågade jag henne. Hon visste nog detta, men som ung går hon med hull och hår in i känslorna och så får läxorna lida….

Imorgon när vi vaknar får vi ju då reda på vem det blir som tar över efter Barack Obama i Vita Huset. Måtte det bli Hillary Clinton…?!

 

4 thoughts on “Valdagen…

  1. Intressant det där du skrev att det är möjligt att rösta på någon annan än de två finalisterna också. Och oron bland ungdomarna känner jag igen. Alla våra tre skolelever har engagerats i det här valet och alla funderar och oroar sig. Det är märkligt. Jag kommer inte ihåg att jag som 9-åring skulle ha funderat på sådana här stora och värdsliga saker – politik! Men det här valet berör verkligen liten som stor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.