We’ve been booed!

image

Dörrklockan ringde på eftermiddagen strax efter att både Lillasyster och jag kommit hem från skola resp. Arbete. Hon sprang till dörren, trodde försås att det var en grannkompis som redan hade hunnit bli klar med läxorna och ville leka.

Men, se där tog hon fel! Vid dörren stod ingen, men en orange och svart tygväska hade levererats med godis och en lapp som påpekade om att nu var det vår tur att bli booed, så att säga! Halloween infaller ju inkommande måndag och nu roar barnen  i området sig med att fylla påsar/väskor med lite godis och/eller pyssel, klistra fast en lapp på sagda väska och levererar  till en granne, helst när det är mörkt ute så att man inte blir sedd. Sedan ringer man på dörrklockan och sprinerg iväg så fort benen bär en!

Sedan gäller det då för den som fått väskan med godiset att sätta upp lappen  med spöket på dörren för att visa att vi blivit buade och att nu är det vår tur att bua ngn annan.

Vill ni börja med denna skojiga tradition? Kolla in: booed.com!

2 thoughts on “We’ve been booed!

  1. Så roligt! Hahaha … 😃 I Danmark och ev Sverige (osäker där), men fuskar och kör Halloween nästa helg, för folk är ”lediga” då … flera dagar efter själva dagen. 🤔

    Gilla

    • Jo, jag har förstått att man firar Halloween i Sverige på helgen istället för på själva dagen. Dagen har nog kommit till hemtrakterna i Finland också, men har nog inte riktigt fått fotfäste där. Här hos oss på andra sidan Potten blir det nästan lite för mycket av det goda ibland!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.