Kollar kartan….

Publicerad av

Imorgon, torsdag, är det dags igen. Att köra Lillasyster till hennes harplektioner ‘downtown‘ Minneapolis. Jag har aldrig tyckt om att köra där, och var inte så särdeles glad när det vsiade sig att den närmaste instruktören i harpa befann sig just där. Själva centrum av Minneapolis är väl egentligen inte så stort, men det är inte det lättaste ställe att köra runt på. Enkelriktade gator, massor ,med trafik, byggnader, skyskrapor och massor med fotgängare överallt!

I somras när jag körde de första gångerna, hade Maken möjlighet att komma med mig och det var verkligen hjälpsamt. På det sättet lärde jag mig hitta snabbare, bättre och behövde inte vara nervös!

Senaste helg när det var dags för konsert, så blev det jag som körde igen  eftersom maken hade dejour hela lördagen. Jag tog en ny motorväg in till centrum och det gick bra. När jag sedan kom in i själva centrum, då missade jag en väg och tappade bort mig…totalt! Oj, oj, ve och fasa! Varannan väg är enkelriktad, men att veta vilka de är när man försöker hitta rätt…?! Till slut och efter många om och men, kom vi rätt och hittade vår parkeringsramp. Tack och lov hade jag reserverat ordentligt med extra tid och vi behövde inte stressa över att vara sena.

Nu har jag just tittat  på kartan igen och frågat Maken om lite tips och råd. Det är bra att ha en sådan otroligt duktig orienterare och kartläsare till karl!

image

 

8 kommentarer

 1. Jag beundrar de som vågar köra i de stora städerna som har massor med bilar och massor med folk. Vi har ju kört några gånger i stora städer, men då har nog mannen fått sitta bakom ratten.

  Gilla

  1. Jag klarar mig bra på motorvägarna här i förorterna. Dock tycker jag inte om att köra inne i storstäderna Mineapolis och St.Paul… Å andra sidan är jag för feg att köra i Jeppis! parkerar på Hötorget och går!

   Gilla

  1. Skulle nog aldrig vilja köra inne i Hfors heller! Endast Minneapolis har ca.350 000 invånare, så säkert inte så långt från Hfors. Tvillingstäderna, St.Paul och Minneapolis med tillhörande förorter har ca.3 miljoner invånare… Vet inte hur detta jämförs med Hforstrakten.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.