Ut med det gamla, in med det nya!

Min gamla brödmaskin fungerade hur bra som helst och så sent som för  en vecka sedan bakade jag fortfarande både bröd och kanelbullar med den. Ända tills Maken diskade ur formen och märkte att nere vid bladet som knådar degen fanns det rost och teflonytan höll på att nötas bort. Inte så konstigt kanske med tanke på att vi köpte denna brödmaskin på 1995 med pengar som vi fick i bröllopsgåva!

Maken meddelande att det vara bara att slänga denna maskin på soptippen, eller egentligen ta den till återvinningen. Jaha, så var det färdigt med hembakat bröd då… Åtminstone på det enkla sättet!

Jag var besviken, eftersom jag använt maskinen  en hel del. Däremot visste jag inte att Maken redan hade börjat se på en ny maskin åt mig!  Familjen njuter av det färska  brödet dessa maskiner åstadkommer och Maken. tyckte alltså att vi borde investera i en ny… Och ni vet ju hur lätt det är att klicka runt på nätet och beställa hem saker!

Den kom igår, lördag. Den nya brödmaskinen, som inte bara är en brödmaskin utan har andra funktioner också. Den ser lite ut som ett jättelikt monster…!

Idag söndag har jag experimenterat…

image

Här står  då mitt nya monster. Det första jag provade på att göra var… Jordgubbssylt!

image

…och här ser ni resultatet. Den blev riktigt god måste jag säga. Ca. 90 minuter tog det och ingredienserna  är endast tre till antalet: jordgubbar, socker och lite citronsaft.

Efter detta lyckade experiment provade jag på en chokladtårta… Det krävdes en hel  del ingredienser, men allt var sådant som jag normalt har hemma i alla fall: Mjöl, socker, bakpulver, kakao, mjölk, ägg… Hela processen tog runt 3 h och resultatet blev så här:

image

Ser mera ut som bröd än som en chokladtårta, men smaken var riktigt god och det blev ett gott tilltugg till kaffet efter middagen. Uppskattat av både familj och Svärföräldrar.

Imrogon hade jag tänkt mig att det skall bli bröd!  Fast först måste jag och handla mera mjöl….

6 thoughts on “Ut med det gamla, in med det nya!

  1. Alltid så himla kul med nya ”leksaker”!!! Dock är jag själv ingen bagare, men hade säkert kunnat stå en hel dag och provat den där … med glädje! 😁

    Gilla

  2. Jag har många gånger tänkt att vi borde skaffa en dylik, har dock ej kommit till skott ännu. Otroligt hur mycket man kan göra i en och samma manick, men behändigt såklart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.