Lycka är…blått!

Publicerad av

image

Men  låt oss nu inte gå händelserna i förväg…

Dottern är fyllda 16 år, har sitt eget körkort och Makens gamla bil. Hon har varit på skolresa till Europa med jämnåriga och endast fyra vuxna för några veckor sedan.  Hon är verkligen ingen barnrumpa längre. Hon vill naturligtvis hänga med i svängarna och göra som andra ungdomar gör och just nu är innegrejen att färga håret. Alla färger gillas, rött, rosa, blått, svart you name it!

För några veckor sedan frågade hon oss föräldrar om hon fick färga sitt hår blått. Jodå, det tyckte vi väl att hon kunde få göra.

För en vecka sedan när jag var till frisörskan för bara en helt vanlig klippning, beställde jag tid till Dottern. Jag tyckte nämligen att om hon skulle förstöra sitt hår med blekning och färgning, så skulle det göras professionellt av ngn som visste vad de höll på med.

Idag på förmiddagen åkte hon  då iväg. Någon timme  senare började fotona komma via SMS…

image

En helt vanlig Dotter med en helt vanlig hårfärg åkte iväg…

Sedan började spektaklet… 😉

image

image

image

Blonderat. Dags att börja lägga till det blåa då…

image

Varken frisörskan eller Dottern själv var nöjda med hur den första färgningen tog, och då såg det ut så här. De tyckte båda att mera färg behövdes och fortsatte att jobba…

image

Slutresultat blev alltså då detta. Samma bild som jag började inlägget med. Dottern är mer än lycklig och kommer att följa alla anvisningar om hur hon skall sköta om sin nya färg för att  få behålla den så länge som möjligt.

Vad säger de ålderstigna föräldrarna då? Jo, jag kan inte  säga att vi var så där enormt förtjusta när Dottern bad att få färga håret blått, men nu när det är gjort är det faktiskt inte så tokigt ändå. Det är ju hår, det växer ut så småningom. Och när man är ung vill man ju hänga med i svängarna, så visst, nog överlever de gamla stofilerna  denna hårfärgning  också skulle jag tro…! 😉

 

8 kommentarer

  1. Jo, jag vet att ni nog sett olika färger ni också. Jag är väl inte så där helgalen i färgen, men samtidigt är Dottern så otroligt nöjd,så då jag msåte väl vara nöjd jag med! 😉

   Gilla

 1. Det ser bra ut! Här hos oss har vi också en tjej som skulle vilja färga håret, men hon har lovat vänta till efter MGP. 🙂 Det tycks i varje fall vara väldigt trendigt med alla möjliga färger på håret just nu. Ellen vår 9-åring använder en slags hårkrita för att göra rosa slingor i håret, men de slingorna tvättar man enkelt bort.
  Jag vill också att dottern far till ett proffs när det så är den dagen. Jag har aldrig experimenterat med hårfärgrr så jag vill också att det blir ordentligt gjort om det prompt måste göras. 🙂

  Gilla

  1. Jo, de där kritorna har testats här också. Kan inte säga att jag är så där helt förtjust i det blåa en vecka senare, det har verkligen ändrat i karaktär, men Dottern är nöjd och det är ju hennes hår, inte mitt…!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.