Varm rekommendation

Publicerad av

Hon heter Liane Moriarty och är en av mina nya favoritförfattare. Bosatt i Australien, ett land som jag alltid varit fascinerad av, skriver hon fina böcker om helt vanliga kvinnor och deras liv och leverne. Tidigare i somras läste jag den här:

img_1815

Och den kvar vekligen bra. Tyvärr råkade jag lista ut hemligheten som den äkta maken höll för sig själv, rätt snabbt, men nu så här i efterhand då jag tänker på saken, så undrar jag inte om detta var författarens mening i alla fall..?

Förra veckan föll en till av henns böcker ner i kundvagnen. På special/rea var den och verkade väldigt bra den också. Lite liknande, men ändå annorlunda från den föregående boken:

 

image

Den här boken handlar om en kvinna som  jobbar som hypnositör, inget vanligt yrke minsann, men intressant. Jag har inte kommit så långt änu, men som ni ser på titeln så är detta också en kärlekshistoria, dock med en lite annorlunda tvist om man så säger.

Jag kollade upp författarens hemsida ( http://www.lianemoriarty.com.au) och där stod det bl.a att flera av hennes  böcker nu har blivit översatta till hela 39 olika språk, så månne dessa inte finns på svenska också. Dock är engelskan som hon använder i sina böcker lätt att följa och för mig är det naturligtvis roligt att jämföra mitt dagliga språk, amerikansk engelskan med den som pratas Down Under. En hel del ord skiljer sig från de som vi använder här i Amerikat, men ändå går det lätt att förstå vad författaren menar.

Och medan jag satt här och skrev, gick jag till Bokus.com och kollade, och javisst, några av hennes böcker har blivit översatta till svenska. Den som jag  nämnde ovan, som på engelska heter The Husband’s Secret  heter på  svenska: Öppnas i händelse av min död.

Hur som helst, fina, välskrivna böcker om sgs helt vanliga kvinnor i sina bästa år. Rekommenderas varmt!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.