Påtagligt tyst…

– Stäng av lufkonditioneringen/värmepumpen.

– stäng av kyl och frys.

-stäng av digitala apparater.

-Stäng av radio och TVn

-Stäng av eventuella MP3 spelare, CDn, filmer.

-Stäng av fläktar.

– Om du har ett akvarium som kräver ett surrade filter, stäng av det med. Lugn bara lugn, fiskarna klagar inte högljutt på ett bra tag i alla fall.

Efter att allt är avstängt och stilla och tyst- lyssna till tystnaden! Alltså, den är påtaglig!

Detta fick vi nämligen erfara idag när elektrikerna kom på besök och elektriciteten till vårt hem stängdes av redan klockan nio på morgonen och sedan var den avstängd ända till kl.16. Det visade sig vara öronbedövande tyst!

Fast varför valde vi att inte ha elektricitet när kvicksilvret klättrade till 30 grader plus igen på eftermiddagen? Jo, nu skall ni får höra kära läsare… ( och det kan hända att jag skrev detta förra sommaren, men historien tål att upprepas i så fall, för den är rätt  så sorglig…)

Vi flyttade alltså in i detta NYBYGGDA hus, jag upprepar NYBYGGDA med stora bokstäver igen, för lite över fem år sedan. Vi hade  inte byggt det själva, utan köpte det nybyggt som sådant. Nöjda och glada och en nätt summa fattigare.

Hur som helst, förra sommaren upptäckte Maken ngt mycket intressant i elskåpet till vårat hem, rost! Och inte bara lite rost, utan hela skåpet och alla strömbrytare var täckta med rost!

Jaha, SÅ får det ju inte se ut! Så han kontaktade prompt byggföretaget, som genast hänvisade till elföretaget. Som kom ut och kollade och skyllde ifrån sig och hänvisade till byggföretaget igen. Och så höll det på ett par veckor tills vi inget mera hörde.  Ingen ville axla ansvaret för problemet och medan detta höll på kontaktade Maken ett annat elföretag som kom hit och tog sig en titt. Jodå, precis som vi hade tänkt, isoleringen hade slarvats med och vatten hade läckt in i elskåpet. Det rekommenderades att allting byts ut, vilket i sin tur skulle komma att kosta en nätt summa.

Efter denna dagen har vi nu då ett sprillans nytt, tätat elskåp utan rost och utan fara att huset skall mitt i allt brinna ner. Jovisst, det kostade en nätt summa, men som Maken påpekade, det blir en väldigt mycket större summa om hela huset fattar eld!

Det lustiga i denna sorgliga historia är att elektrikerna tog med sig vårt  gamla, rostiga elskåp för att visa åt sina elever på praktik hur det INTE skall se ut och vad som händer om man inte sköter sitt arbete som det skall. På utsidan på dörren till skåpet  finns också ett klistermärke med namnet på företaget som installerade detta elskåp när vårt hem byggdes. Ha! ha!

image

Vårt sprillans nya elskåp!

Nu skall då Maken kontakta både byggföretaget och elföretaget och berätta vad vi har behövt göra eftersom de inte kunde komma överens om vem som skulle ta ansvaret för deras slarv.  Jag tror knappast att vi får ngn ersättning, men försöka kan man ju alltid. Fortsättning lär följa…

10 thoughts on “Påtagligt tyst…

 1. Läskigt när man tänker på vad som skulle kunna hända. Och vad jag tycker, borde ni få ersättning för detta slarv, vilket kan leda till fara. Hujedamig! 😨

  Gillad av 1 person

 2. Oj nej, vad tråkigt! Men bra att det är åtgärdat nu så ni kan sova tryggt om natten. El är inte att leka med. Jag håller tummarna att husbyggaena/elfirman tar sitt förnuft till fånga. Hoppas måste man ju i alla fall!

  Gillad av 1 person

 3. Men hemska saker. Ni har väl inte fått fukt nån annanstans i huset också.. Finns det inte nån person som skrivit under att de har haft huvudansvaret för ert bygge? Ni måste ju nog få ersättning, tycker ju jag! 🙂
  Annars så är det roligt att läsa om vad gänget i London får uppleva. De besöker sådana ställen som man själv travat runt och kollat. London är ju bara så underbart! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.