Lunchutflykt på landet

Publicerad av

Trots den tropiska värmen, som fortsätter idag, fredag ville vi göra ngt lite mera än det vanliga idag. Maken har nämligen haft semster hela veckan, men pga barnens aktiviteter har vi inte gjort ngt speciellt eller rest någonstans, utan bara varit hemma.

Inte så bara det heller, det har varit riktigt skönt att ha Maken hemma och han har hjälpt till med taxiservice lite hit och dit. I och med att han också till yrket är läkare och alltså  förstå-sig- påare är det han som forslar barnen till läkaren när de behöver åka dit. På grund av detta var det han som var med Sonen till fotläkeran i tisdags och tog Dottern till henens årliga kontroll imorse. ( Jag var glad att det var Maken som åkte med Sonen i tisdags eftersom det blev tåoperation så där hux flux! Bättre för Maken, som är insatt, att göra sådana beslut  än jag! Det handlade om ett litet ingrep och Sonen går fortfarande med förband, men mår hur bra som helst.)

Hur som haver…. När Maken och Dottern kom tillbaka från det årliga läkarbesöket, satte vi oss alla i bilen och åkte iväg ut på landet. Dock hade vi ingen picknickkorg med oss, alldeles för hett för att hålla på med sådana aktiviteter!

Vi åkte till ett litet samhälle norr om oss till detta ställe:

image

En restaurang som vi hade blivit tipsade om för ngn vecka sedan och aldrig hört om förut. Den lilla parkeringen var full då vi kom fram och nästan vartenda bord var taget, men vi lyckades slå oss ner inomhus i lufkonditioneringen i alla fall. Jag lade märke till att det var flera som valde att äta ute vid uteserveringen, men eftersom det redan var runt 35 grader, beslöt  vi oss att äta inomhus.

Klokt beslut!

Vi fick menyer och ögnade igenom dem. Hela familjen, förutom Lillasyster, bestämde sig för hamburgare, naturligtvis! Vi befinner ju oss faktiskt i hamburgarnas land!

Efter en liten väntetid kom så maten… Och det visade sig att tipset var helt rätt. Den var utsökt!

image

Goda saftiga biffar mellan färska semlor, lök, sallad och sedan lökringar till detta. Mycket mat, minsann, så jag lämnade halva semlan, men det var verkligen gott. Resten av familjen var lika nöjda med sin mat.

På menyn fanns också barnens favorit när det kommer till efterrätter, Lava Cake, så vi lät dem dela en. Det är en varm chokladtårtbit med varm choklad inuti som rinner ut när man skär upp den. Den serveras med vaniljsås, vispad grädde och kolasås till. Om det är ngt amerikanerna kan, så är det sötsaker och efterrätter!

image

Det var verkligen tillräckligt för dem att dela denna portion och den slukades upp med god appetit, minsann!

image

Kan det bli godare?

Det blev ett trivsamt besök där ute på landet och efter att vi hade fått notan och betalat, så begav vi oss hem till storstan och förorten igen. Fast vi inte hade varit så väldigt långt borta ute på landet, tyckte barnen nog att det hade sett väldigt lantligt ut…! Lustigt! 😉

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.