I tropikerna

Publicerad av

Vi har landat i tropikerna och det är kvavt och hett. Vi har inte packat några väskor, eller bokat resa eller ens flugit någonstans. Nej, tropikerna beslöt sig för att  komma på besök till norra USA och det uppskattas inte av de flesta av oss nordbor. Värmen skulle väl gå an,  i skrivande stund +36, men den grymma luftfuktigheten på 70% är väl nog att ta i ändå! 

Med dessa tropiska luftmassor lurar också ordentliga stormar i den obalanserade atmosfären. En riktig sådan levererades kl.04.00 imorse. I en timmes tid piskade regnet mot fönstren, vinden ven och blixtrarna och åsksmällarna avlöste varandra, tätt tätt. 

Tack och lov inga tornadon, men denna värmebölja är inte över ännu… 

4 kommentarer

  1. Oj det är nog en värme som är lite mer än man tål, dessutom då det är så hög fuktighet så blir det desto värre. Hoppas ni kommer undan med detta och inte behöver uppleva nån tornado. Här har det utlovats +22 grader, helt lagom! 🙂

    Gilla

    1. Jo, det är just det där med fukten som blir så tung. Värmen klarar jag av, det är fukten som gör denna tropiska vecka så jobbig. Längtar hem till torrare sommarvärme!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.