Efter regn…

… Kommer solsken!

En mycket bättre dag blev denna torsdag med full fräs direkt! Städning redan kl.09.00 fick jag igång. Diskmaskinen tömd, dammsugat, damtorkat och en fräsch känsla infann sig direkt. Sådant gillas. Pedant är jag inte, men på  boningsvången skall det vara så snyggt, rent och  upplockat som möjligt, absolut.

Efter förmiddagens härliga städrunda, måste jag ju bara baka på eftermiddagen. Alla dörrar och fönster stod på vid gavel för att släppa in de torra, friska vindarna norrifrån ( Tack igen Kanda!). Svärmor hade kommit med en knippe rabarber tidigare i veckan och med ett sådant skönt, torrt väder var det en ypperlig eftermiddag för bakning.

image

Efter att jag hade upptäckt att jag saknade havregryn fick det bli ett experiment. Jag blandade skalade, skurna rabarber med skurna jordgubbar.  Mätte upp mjöl och socker och hällde i smord form. Eftersom fyllningen som skulle ovanpå krävde havregryn och jag alltså inga sådana råkade ha, använde jag samma fyllning som jag normalt använder för äppelkrisp. Alltså mjöl, socker och smör, hällde alltsammans i matberedaren och lät den blanda. Hällde allt över frukten och sedan in i ungnen på 375 grader Fahrenheit i 35 min.

Familjen var ytterst nöjd med mitt nya experiment och åt upp nästan allting till efterrätt efter de grillade griskotletterna. Roligt att koka och baka när detta uppskattas, eller hur?!

Efter middagen körde Lillasyster och jag iväg. Dags för gymanstik för henne och lite shopping för mig! Jag har nämligen ett mycket trevligt problem just nu. Efter flera månaders bantning är alla mina shorts och capribyxor för stora! Jag har länge velat åka och inhandla lite nytt och ikväll medan Lillasyster deltog i sin gymnastiklektion, åkte jag till en av mina favoritaffärer i klädväg.

Valde ut flera par shorts och byxor i flera olika storlekar för att prova mig fram. Kom ut ur provhytten med två par shorts och ett par capribyxor två storlekar mindre än i januari! Härligt!

Nu gäller det ju då att försöka hålla de där kilona var jag vill ha dem. Lättare sagt än gjort, verkligen…

4 thoughts on “Efter regn…

 1. Grattis till att du har uppnått dina mål! Trägen vinner! Jag har alltid varit väldigt spinkig av mig, men med årens lopp har kilona kommit smygande. Inget jag direkt störs av, snarare tycker jag att avsaknaden av grundkondition är värre. Men nu har jag börjat springa – med hunden! Hunden är för liten för sånt ännu, men den tycker det är jättekul när jag springer med den. Korta etapper gör gott åt oss båda. Så kanske, kanske jag blir ”till folk ” ännu. 😊

  Gilla

  • Tack! Jag kan inte säga att jag uppnått mina mål, hoppas på några kg till, men vi får se hur det går… Spinkig har jag aldrig varit. Antar att det kan ha sina sidor det med… Själv avskyr jag att springa, men har hittat en ypperlig motionsform i Zumba! kanske ngt att prova på…?

   Gillad av 1 person

   • Kanske det. Brukar bara undvika att hitta på aktiviteter till mig själv där jag har tider att passa. Barnen har så många sådana tider så det räcker och blir över och jag har förstås mitt sjungande. Men ut och gå /springa blir nu nästan för jämnan pga hunden. Så det går inte längre att komma med förklaringar om tidsbrist. 🙂

    Gillad av 1 person

   • Ja, det är svårt det där med egentid. Det är svårt med tre barn, kan tänka mig att det är ännu värre med fyra! Dock är det ju lyxigt om du har tid för ngt, som att sjunga. Behöver klämma in det där egna intresset någonstans! Och ja, som hundägare tvingas man ju ut….

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.