Tenniskväll

image

Jag är urdålig på sporten, men älskar den.  Tennis alltså! När jag var ung tog jag tennislektioner  hemma i Jakobstad i den nybyggda tennishallen nära där vi bodde. Jag var verkligen urdålig och självförtroendet fick sig en ordentlig stöt när kamraterna var så mycket bättre än jag. Fast en sak lärde jag mig och det var att serva! Takterna sitter i änu dessutom. Det märkte jag ikväll nu när Sonen och jag cyklade iväg till den närliggande parken och spelande en timme.

På förmiddagen bar det iväg till sportaffären för att inhandla tennisracketar och bollar eftersom tennislägret börjar inkommande måndag för Sonen. Han hade så roligt under gympalektionerna  i skolan i våras när eleverna lärde sig spela tennis, så han bad att få ta tennislektioner under sommarlovet. Sagt och gjort. Det blir fyra veckor med tennislektioner med början inkommande måndag alltså.

Fast vi behövde ju då åka och testa dessa nya racketar, eller mailor som vi säger hemma i Jakobstad. Det vsiade sig att  Sonen och jag hade hur kul som helst. Han är lika dålig som jag är. Eller kanske jag är lika bra som han? Detta kanske låter fult av en mamma att säga, men jag menar inget illa. Med träning kommer han nog att bli mycket bättre än jag är, natruligtvis. Dock kommer nog inte min ungdomsdröm  att uppfyllas om att bli  tennisproffs som dåtidens Mats Wilander och Stefan Edberg. Nåja, nåja, en trevlig timme hade Sonen och jag där på tennisbanan och det låter som om det blir nya tag imorgon på förmiddagen innan jag behöver åka och handla lite mat och innan solen gassar oss upp till plus trettio igen.

Det tennispasset ser jag fem emot, för ja menar, ävenom jag inte slår bollen så där väldigt ofta och låter den studsa två ggr istället för en, är det ju ändå ett mycket vettig sätt att motionera, eller hur?!

2 thoughts on “Tenniskväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.