Nya grannar!

Publicerad av

image

Idag kom flyttbilen med familjens grejer och möbler, men familjen flyttade in i lördags. Lillasyster har redan lekt flera gånger med de trevliga småflickorna som nu är  våra grannar och de har verkligen haft skoj tilsammans. Flickorna är fem och sju år gamla och med Lillasysters 8 kommer de väldigt bra överens.

Maken och jag har träffat föräldrarna, ett trevligt par lite yngre än oss. De flyttar från Kansas och har inga kontakter i Minnesota. Maken i huset byter jobb och så hamnade de i Minneapolis med omnejd. Så kan det gå.  Mamma är hemma med barnen. Vädigt vanligt i detta område, så de passar helt enkelt mycket bra in.

Trevligt med nya människor i huset bredvid igen. Om några veckor ställer vi till knytkalas och grillfest för hela gatan och de nya grannarna på gatan. Härligt!

9 kommentarer

 1. Vilken samvaro ni har i ett kvarter! På vår gata har det bytts ut grannar titt som tätt, men några gemensamma inflyttningsfester har det aldrig blivit av. Det är knappt att jag känner våra grannar. ..
  Väldigt trist, men antagligen väldigt typiskt för finländare. Kanske man borde göra något åt det själv, men även jag har fallit ner i ”lättjans dal” och orkar inte göra något åt situationen. Men då, som sagt, har vårt kvarter blivit någon av ett ‘fkytt-in-flytt-ut’ kvarter med människor ständigt på väg. Jag känner helt enkelt inget behov av att lära känna dem bättre, de kommer ändå att flytta. Sedan begränsar också språket. Framförallt bland barnen. Senast när E sa till grannen att hon inte förstår finska fick hon en förvånad blick och grannen skyndade sig snabbt iväg…. I Karleby är vi en ganska ovanlig familj eftersom vi är helt svenskspråkig. De flesta barn som växer upp här pratar båda språken jämsides, ofta på bekostnad av svenskan för finskan är det som har övertaget …

  Gilla

  1. Säga vad man vill om amerikaner, men stela och kalla är de inte! Fast jag tror att samvaron och gemenskapen har en del att göra med att vi och alla grannar flyttade alla in under samma sommar eftersom våra hus blev färdigbyggda ungefär samtidigt. Ingen hade gräsmattor den där första sommaren, så ngn kom på den briljanta iden att spärra av vägen och låta barnen leka på den. Med den påföljden att alla föräldrar höll sig ute med sina barn eftersom de lekte på vägen. Nu har det lite börjar röra på sig och två av familjerna som bodde här från nörjan har flyttat. Nu måste vi bjuda till för att välkomna de nya familjerna!

   Gillad av 1 person

  2. … och ja språket kan ju nog verkligen vara en barriär, helt klart. Kanske ni måste styra kosan söderut till det mera svenskatalande Jakobstad, eller om ni inte vill flytta så långt, kanske Öja…? 😉

   Gillad av 1 person

   1. Nja, vi trivs nog bra här. Barnen lår sig finska på ett helt annat sätt än vad jag har gjort. Ett tag drömde jag om att flytta till Kroniby, men inte ens det vill jag längre. Så då måste det ju betyda att vi har det ganska bra här trots allt? 😉

    Gilla

   2. Och tänk vad lyxigt att barnen får finskan sgs gratis pga att ni bor där ni bor. Om vi flyttade hem igen skulle den flytten behöva gå till mitt i landet någonstans så att allihopa skulle tvingas använda sig av det andra inhemska språket!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.