Ovälkommen gäst

Publicerad av

image

Bilden ovan föreställer en hårt arbetande Make. Förrsa söndagen, på Morsdagen, förärades vi med ett otrloligt vackert sommarväder! Det var varmt, kring tjugo eller så, torrt i luften och en sval vind blåste. Vi har sökt, sökt och sökt lite till efter bärbuskar att plantera. Vid vårt gamla hem hade vi stora, härliga hallonbuskar som gav två skördar varje sommar. En lagom till midosmmar och en i mitten på augusti.

Ända sedan vi flyttade till vårt nybyggda hem har vi velat plantera nya hallonbuskar, men eftersom bärbuskar inte alls är lika populära här som hemma i Norden, så är de inte så lätt att hitta. Maken hade tänkt beställa dem på nätet, men råkade faktiskt hitta dem lokalt och i söndags var tillfället ypperligt att plantera dessa pyttesmå buskar. Några bär blir det ju inte i sommar, vi får nog lugnt fortsätta att köpa dem från affären, men småningom så…

Eftersom marken här runtom i Tvillingstäderna består mest av lera, var Maken ypperligt noga med att gräva ordentliga gropar och fylla på med jord och kompostmaterial för bärbuskarna. Efter att buskarna var planterade på sitt nya ställe hjälpte jag Maken att sätta en stängsel runt  dem, så att kaninen som bor kring dammen på bakgården, inte skall gå och ta sig en mumsbit av de alldeles nya, små löven.

När jag tittade till buskarna igår såg tre utav fyra, riktigt bra ut. Den sista busken, som egenligen är en björnbärsbuske, kanske itne klarar sig.  Ännu är det lite tidigt att dra upp den ur marken och ta den tillbaka till affären, men levande ser den inte ut…

Hur som helst, för en stund sedan gick jag ut  till buskarna med filt, gamla handdukar och klämmor och nu ser det ut så här:

image

Det är nämligen så att den ovälkomna gästen Herrr frost väntas på morgonsidan inatt, så det gällde att täcka de små liven ( buskarna alltså!( så att de inte skall frysa sina små löv av sig!  Det är helt otroligt vad tvära kast vi har igen! För en vecka sedan pustade och stånkade vi i 3o graders hetta och en vecka senare täcker vi buskar och tar in planterade blomkrukor pga frostvarningen. Ja, ja, så är detta livet här i det vilda Mellanvästern! Yaaaahoooo!

6 kommentarer

  1. Det är mycket att tänka på för att få blommorna och buskarna att må bra. Å speciellt hos er då ni har så pass stor värme skillnad. Igår köpte jag några blommor som jag skall plantera i en kruka vid dörren. Jag har bara inte fått det gjort ännu eftersom det nu regnat från och till och kommer tydligen att fortsätta göra det fram till tisdag. Suck!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.