Svårfångade!

Publicerad av

För en tid sedan, när familjen befann sig i Utah och klättrade i berg mer eller mindre, och jag var gräsänka en vecka, hade jag hand om Makens bebisar. Fiskarna alltså. Jag hade en del problem med pumpen och filtret, men till all lycka klarade jag av det hela rätt bra och fiskarna levde och mådde finfint när deras pappa kom hem!

Sedan dess har Maken lagt till en del i hans akvarium och jag försökte fånga allt på bild tidigare idag för att ge er en titt. Ett havsakvarium tar länge att få igång, kemikalierna skall stämma, salthalten och ekosystemet skall stämma och varenda gång ngt nytt sätts till, blir det obalans igen. Dock, är det väldigt fint när allting stämmer och också väldigt rogivande att sitta och titta på fiskarna som simmar omkring.

image

Detta är inte Nemo utan Dusky! Hon är äldst av alla fiskarna i akvariet och flyttade in när Maken hade sitt första akvarium som han sedan tömde och tog ner för ca. ett år sedan.

image

Emily är den fisk som är snabbast i akvariet! Hon är av samma ras som Dory i filmen Nemo, men en kusin till henne. Väldigt aktiv och väldigt svår att fånga på bild. Simmar snabbt och äter alger och sjögräs flera ggr i veckan.

image

Här har vi Herr och Fru Städare! Sniglarna håller någorlunda rent i akvariet genom att mumsa bort algerna som helt naturligt växer på glaset och stenarna i akvariet.

image

Sandätaren Felix ville inte vara med på bild han heller. Han simmar omkring på bottnet och silar sand mellan gälarna för att försöka hitta ngt att äta. Också en utmärkt städare och underhållande att titta på eftersom han lämnar sandhögar efter sig var han än har mumsat.

image

Koraller, gröna. Maken köper koraller som har blivit odlade, inte vilda koraller. De behöver precis exakt mängd ljus och en viss sorts lampor och ja, jag vet inte allt. Noga med allt måste man vara för att korallerna skall växas och frodas.

image

En till, stor korall som just flyttat in för ngn vecka sedan. Skall bli intressant att se hur och om den börjar trivas…

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.