Oväntat roligt

Jag har inget intresse av bilar. Inte det minsta! Så länge de har fyra hjul och en välgående motor och kan ta mig från punkt A till punkt B, så är jag nöjd. Bryr mig inte om hur många cylindrar den har eller vad det ens betyder. Alltså, tråkiga jag. Att vara ute och se på bilar är, förutom dataspel, ngt av det värsta jag vet. Sonen ärvde verkligen inte sitt bilintresse av mor sin.

Den senaste tiden, ja ända sedan i julas, har Maken gått och funderat på bil nummer 3 för detta hushåll. Dottern kör upp för  om några veckor och kommer snart att ha sitt kökort. Att man är beroende av bilen i detta stora landet är ingen hemlighet, tyvärr. Kollektiv trafik finns i Minneapolis, men är inte speciellt inmponerande här ute i förorterna. Kunde lätt lära sig ngt av östkusten eller varför inte  Stockholm och Hfors.

Att ha en tredje chaufför hemma kommer att bli lyxigt när vi väl har vant oss. De första sex månaderna får inte Dottern ha mera än en passagerare, men efter det får hon ha upp till tre eller fyra tror jag. ( Måste kolla upp det där lite närmare…)

Alltså, behöver vi en tredje bil!

Seanste gång Maken var till delstaten Arizona för att hälsa på sin syster, hyrde han en BMW 328 för att provköra den. Det var en av bilarna som han lite hade sett på. Eftersom denna tredje bil kommer att bli mer eller mindre hans, så har jag helt låtit honom utforska saken. Och kom ihåg, jag bryr mig faktiskt inte så mycket vad han väljer, så länge den möter mina kriteria, fyra hjul och en motor!

Han tycke om BMWn och kom hem och dreglade som ett litet barn nästan. Kollade det ena än det andra, åkte till och med till en bilaffär för att ta sig en närmare titt. Något riktigt beslut gjorde han inte eftersom detta var i vintras och det kändes långt tills Dottern hade uppkörningen på gång.

Fast nu är det då redan maj och vindarna har svängt en aning. Maken har hittat ett nytt objekt för sitt sökande, nämligen  en Audi! För ngn vecka sean åkte han till Audi affären för att ta sig en titt och… blev kär! Helt rakt up och ner förälskad!

Så, idag på min lediga måndag, hade jag lovat att skippa mitt vanliga Zumbapass för att  åka till bilaffären med honom eftersom han jobbar natt och är ledig under dagen. ( Nu har jag också drabbats av en hejdundrande förkylning, så det där med missat Zumbapass lät mera drastiskt än det var. Jag hade i alla fall inte tänkt åka pga allt hostande och snörvlande!)

På grund av mitt noll intresse för bilar, såg jag verkligen inte fram emot dagens utflykt. Inte det minsta. Var faktiskt lite småsur när jag satte mig i bilen och vi körde iväg. Maken märkte naturligtvis  min sinnesstämning, men sade inte mycket.

Efter de två och en halv timmarna som besöket tog var jag på ett strålande humör! Vi hade nämligen haft det  riktigt  trevligt med bilförsäljaren som visade sig vara en bekant till oss! Vi visste att han sålde Audi bilar, men att ha turen att få betjänas av honom, var ju rena rama lyxen! Inget tjafsande om priset, inget tjafsande om vad vi behöver, eller rättare sagt vad bilförsäljaren tror att vi behöver, och vad vi borde ha, utan ett riktigt trevligt besök. Vi pratade om dittan och dattan, tog en Audi Quattro A4 på provkörning och tyckte riktigt bra om den båda två. Vi körde både på motorvägen och mindre vägar och den var lätt att köra och uppförde sig precis som vi bad den. Maken började med att köra och efter en liten stund svängde han in på en parkeringsplas och vi bytte förare. Jag tyckte också om att köra den. Motorn spann glatt när jag tog bilen upp till 100 km/h och tycktes trivas med sitt jobb. Vi kom tillbaka till bilaffären, båda nöjda och glada och bestämde oss på stående fot att vi skall köpa en Audi!

Vår bekant verkade inte särsklt överraskad, men höll god min när vi började fylla i pappersarbetet. Det här med att köpa bil är ju inte så bara, så nu gäller det för oss att ta banklån och informera bilförsäkringen m.m, så ännu står det ingen Audi på vår uppfart. Men snart så…!

4 thoughts on “Oväntat roligt

  1. Trevligt! Fast jag är ju BMW frälst jag 😀 Gillar bilar och gillar att köra. Trots det har jag inte gett mig på att provköra Makens Hotrod än … Bild på nybilen sen då! Finns ännu en intresserad typ härhemma 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.