Apropå: heltäckande mattor

Publicerad av

När jag först flyttade hit kändes det konstigt med alla dessa heltäckande mattor på golven. Född och uppväxt som jag är  på helt vanliga linoluem golv täckta med trasmattor, kändes det lite lyx med heltäckande.

Nu har jag ju vänjt mig försås. Människan är ju, som bekant ett vanedjur och kan anpassa sig till det mesta. Heltäckande mattor stör mig inte alls numera och egentligen är det rätt varmt och skönt under fötterna, speciellt under de smällkalla vintrarna som vi ibland får uppleva här på den amerikanska tundran.

Dock kan detta med heltäckt var rätt jobbigt när man har hudsjur och närmare då bestämt hund.  Speciellt när hunden, dagen före har fått ett ben från skinkan från famljens kvällsmat. Hunden  i fråga stannar hemma ensan under hela den långa dagen, får problem i magen från nämda skinkben  och börjar må dåligt. Lämnar flera stora fläckar i vardagsrummet efter sig efter att hon kastat upp och matte skrubbar och skrubbar när hon kommer hem från jobbet och lyckas inte helt utplåna fläckarna från den heltäckande mattan.

Sådana ggr skulle det vara lyx med ngt annat slags golv- minsann!

image

7 kommentarer

  1. Det finns extraktionsmaskiner, som både lägger ut vatten och sen suger upp det tillbaka. Bara det inte kommer för mycket vatten så att mattan lämnar och mögla förstås.. Hoppas det är länge tills nästa fläck kommer.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.