Sommarsallad

  
Hemma i Norden firar ni annandag påsk. Här skriver  vi helt enkelt måndagen den 28.3. Påsken är över för detta året. 

Istället för ledigt har barnen haft en helt vanlig skoldag och har två sådana till innan vårlovet  och en spännande resa står för dörren.

Denna helt vanliga ( annandags)måndag började riktigt kyligt, men allteftersom dagen fortskred värmde marssolens strålar upp våra frusna trakter och det blev hela tio plusgrader på eftermiddagen! Härligt! 

Jag bestämde mig för att fira denna ljuvliga vårdag med en riktigt god (sommar)sallad till kvällsmiddag. Sagt och gjort. Jag vek ihop solstolen där jag har suttit och lapat  i mig  rejäla doser med D vitamin och gick  in i köket. 

Jag började med att syna över grönsaksinventariet och jo visst, det fanns en varierande mängd grönsaker i kylen. Jag skar up sallat, gurka, salladslök och  tomater. Sedan tärnade jag en hel del skinka av resterna från gårdagens påskskinka, kokade ägg och skivade dessa och sist med inte minst, hällde riven ost över hela salladen. Sedan tog jag fram semlor, smör och ost som tilltugg och lade fram olika salladsdressingar att välja mellan.

Det blev en lyckad sommarmåltid trots att vädret eller årstiden nog inte riktigt kan kallas sommar ännu. Till och med barnen var nöjda med kvällsmaten, ävenom nog sallad inte är deras favoritmåltid förstås…. 😏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.