Vårdagjämning 

Publicerad av

   
 
Dagen till ära är svanarna tillbaka. De kom förra våren också, då mitt i en snöstorm! 

Nu på eftermiddagen upptäckte Maken dem. De är tillbaka på snabbvisit i dammen bakom vårt hem innan de beger sig iväg igen. Fast jag måste säga att jag inte riktigt vet vart de sedan fortsätter. Var slutstationen finns så att säga. 

Vackra, lugna och liksom helt självklart simmar de långsamt omkring i dammen. Dyker ner under vattenytan med sina långa halsar för att se om de råkar hitta något ätbart. 

Det råkar vara en kall vårdagjämning med en riktigt kylig snålblåst och endast några plusgrader. Marssolen gör sitt för att värma Moder Jord, men idag vill det sig inte riktigt. 

Verkar inte bekomma det vackra svanparet det minsta där de sitter i vattnet och vilar trötta vingar efter långfärden. Tack vare sina tjocka duntäcken känner de säkert knappt av vårkylan. 

Och att sedan tänka på att vi hade +20 för endast åtta dagar sedan! Fast det är detta som kännetecknar vädret i Mellanvästern- tvära kast! Det är bara att vara beredd på lite vad som helst. Snö ena helgen, sommarvärme därpåföljande! Och ett vackert svanpar som behöver vila vingarna lite….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.