Spänning i luften…

image

Lunchkorgen är packad. Inga plastpåsar, inga burkar gjorda i plast och ingen processad mat fick användas. ( USAs specialité  är processad mat- tyvärr!) Det gällde att ta fram det där lilla extra kreativa ikväll när morgondagens skollunch skulle göras klar!

När vi var klara hade vi en ganska bra lunch ihopknåpad tyckte vi: En metallkopp för vatten, en smörgås inlindad i vaxpaper. Två färska mandariner, en kaka inlindad i mera vaxpaper och ost skuren i tärningar, också dessa inlindade och ihopknutna i vaxpapper.

Lillasyster skall nämligen på skolutflykt imorgon och ett gammalt skolhus skall besökas. Ett skolhus med skådespelare i som låtsas att det är tidigt 1900 tal och barnen på utflykt kommer till skolan.

Innan Lillasyster gick och lade sig valde hon kläder. Barnen får gärna klä sig tidsenligt också, och det är ju mindre lätt, men försöka räknas ju!

Så Lillasyster valde en långklänning som hon sedan skall ha en mössa till. En s.k bonnet. Ni vet de där lustiga mössorna som Laura och Mary Ingalls hade i  serien Det Lilla huset på prärien. Hon har nämligen fått låna en av fammo…

Så med lunchen klar och med kläderna valda är det bara för morgondagen att komma nu då. Det är faktiskt ganska otroligt att Lillasyster ens fick tag i sömnen ikväll, så spännande ter sig morgondagen…! 😉

4 thoughts on “Spänning i luften…

  1. Låter spännande. Jag skulle gärna tillbringa en dag eller två på ”lilla huset på prärien”. Det är en underbar stämning som sprids bara utav att höra ordet prärien. Hoppas de fick en trevlig dag. Har hört att de utför liknande resor tillbaka i tiden även vid vissa skolor här i våra trakter. Sånt gillar jag!

    Gillad av 1 person

    • Ha, kan nog inte påstå att dagens prärie är så fascinerande. Vi bor ju på den… Fast på 1900 talet var det ju nog en helt annan historia… Dock måste jag säga att själva lektionen i historia i och med denna utflykt var fenomenal!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.