Bloggen.fis öde

Det är verkligen synd att bloggportalen bloggen.fi har lagts ner. Det var där jag började min bloggkarriär när Lillasyster, då kallad Lillan var endast ett litet korn i min mage.

Det hela började med att jag läste bloggar och tyckte att detta var en rolig ide. Jag har alltid älskat att skriva och skrivit mycket. Uppsatser, dagobok m.m, m.m. Alltså, började jag blogga.

Började så där lite försiktigt. Vad skriver man i en blogg egentligen? Allt och mycket och inget ibland. Vissa dagar flyter orden, andra finns det inget att skriva om. Livet går på i sin lilla lunk och det verkar inte finnas ngt speciellt att berätta. Andra dagar händer det stora saker, men de kan vara för privata (enligt  min mening) att lägga ut på nätet, så då blir det ingen blogg heller. Eller så är jag bara för trött eller på dåligt humör för att skriva. Den rätta bloggandan måste alltså infinna sig.

Men, men, i onsdags lades alltså Bloggen.fi ner och det varnande mejlet damp ner i lådan att min blogg skulle raderas om jag inte gick in och importerade den till min egen dator. Naturligtvis hade jag täntk göra detta, men pga tidsskillnaden glömde jag liksom bort det. Bloggen.fi togs ner kl.17 finsk tid, men då befann jag mig på jobbet eftersom vi hade kl.09.00 då. Så dit åkte den, min första blogg! Helt och håller uppslukad i cybervärlden någonstans, omöjligt att få tag på igen. Synd, men så kan det gå!

Det som var roligt med Bloggen.fi var att sgs alla som bloggade där var finlandssvenskar. Åtminstone till en början.  Sedan blev det en massa problem med skräpposter och annat och så gjordes hela Bloggen.fi om. Om jag kommer ihåg rätt så var Bloggen.fi stängd i ngn dag för att sedan öppnas igen och man hade använt sig av WordPress formatet för att uppdatera och förnya. Den gamla bloggen på den gamla Bloggen.fi skulle importeras till det nya formatet och sedan var det bara att börja på och skriva igen. Det lät invecklat för ngn som mig, som verkligen inte är ngt datasnille, men importeringen gick förvånansvärt lätt ändå och jag var nöjd. Bara att lära sig det nya formatet nu då…

Efter en tid började det hela krångla till sig igen. Jag kommer faktiskt inte ens ihåg vad saken gällde, kanske det var skräpposter igen, men då beslöt jag mig för att antingen sluta blogga eller för att byta portal. Jag kollade med andra bloggvänner om hur de hade gått till väga  och jag fick flertalet rekommendationer att byta till WordPress. Och här är jag nu då, ett antal år senare. Och trivs!

Allting fungerar som det skall, sgs alltid. Inga problem. Väldigt lite skräppost och det finns bra med utrymme för foton o. dyl. Alltså, stannar jag och min skrivklåda här. ( Nästan under eken där vi kan dofta på blommorna! )

Dock är det verkligen synd att Bloggen.fi lades ner… Vet inte riktigt varför, men ja, synd är det!

2 thoughts on “Bloggen.fis öde

  1. Ja, det var en epok som gick i graven där. Det mesta gick förlorat när deras servrar kraschade . Som tur var hade jag sparat en del, men inte allt. Den sista versionen som lades ner nu struntade jag i att spara. Minns inte ens om jag hade nåt kvar där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.