Support Miranda!

Vi gick in på snabbrestaurangen och vi möttes av bilder på en ung och söt flicka i Dotterns ålder. En flicka i samma årskurs vid Dottern skola. Efter att vi tittat oss  runt ett litet tag såg vi henne också där hon stod omringad av supportrars, familjen, i gröna jumprar med texten Team Miranda på i gult. Miranda själv stod i mitten, glad och med hädnerna vilt gestikulerande när hon förklarade ngt.

Hon såg oss och kom fram till Dottern och gav henne en sådan där typisk tonråskram. Snabb, vänlig, men ändå ytlig. Hon tackade varmt för at vi hade kommit. Och, ja hon hade verkligen ett sött och trelivgt ansikte, men när blicken gick till hjässan syntes det som utmärker cancerpatienter, avsaknaden av hår. Och det var därför vi befann oss vid denna snabbrestuarng som vi ananrs så sällan besöker.

Miranda har alltså cancer och har genomgått flera omgångar med cytostatika.  Nu väntar mera behandlingar på ett annat sjukhus i södra delen av staten och detta kommer att kosta pengar. Sjukföräkringarna i detta landet täcker endast en viss summa beroende på försäkringen som man har och famijen skall bo på hotell under behandlingarna, alltså behövs det kapital. Vad bättre sätt att stöda dem med att få ett mål mat och restaurangen betalar i sin tur  familjen 10 procent av varje räkning som blev betald ikväll.

Detta är ett vanligt sätt för restauranger att hjälpa till. Det görs reklam i förväg om vad ändmålet är och sedan går en viss summa till det ändamålet.

Det fanns en hel del besökare vid restuagnen då vi var där kring kl.17 tiden och detta pågick hela kvällen. Jag hoppas verkligen att de fick in bra med pengar, så att räkningar kan betalas och att denna söta, trevliga flicka kan få de behandlignar hon behöver för att förhoppningsvis så småningom bli helt frisk.

imageverkligen

9 thoughts on “Support Miranda!

 1. Hoppas Miranda blir frisk och kry igen. Trist att behöva samla ihop egna pengar för att kunna få nödvändig vård. När jag läser sånt är jag extra glad över att vi betalar skatt här hemma.

  Gillad av 1 person

  • Det (O)lustiga är att vi också betalar ordentliga skatter. Hälften av Makens och min lön går till skatter, så man undrar ju vart pengarna går…?
   Beroende på vilken slags sjukförsäkring man har täcks en del av vårdnaden. Fast medicinska kostnader här är i allmänhet skyhöga. Man är mycket mera utelämnad här på andra sidan Potten än vad man är hemma i Norden.

   Gilla

  • Ja, caner är otäckt. Har inte hört ännu hur insamlingen gick, men det var rätt fullt på restaurangen, så förhoppningsvis fick de in en del. Dock är ju de medicinska kostnaderna här så otroliga, så ävenom de fick in en bra summa, lär den inte räcka hela vägen… Tyvärr!

   Gilla

   • Betyder det att du kan bli helt utan vård om du inte kan betala ? Flickan har antagligen föräldrar som kan fortsätta samla in pengar när hon inte själv orkar delta i dylika jippon. Jag menar, den här patienterna blir ofta väldigt svaga och sjuka och har helt enkelt inte krafter att delta rent fysiskt i dylika insamlingar. Betyder det att en ensamstående, utan pengar, släkt och vänner, blir utan vård helt och hållet? Alternativet är alltså att dö? Kan inte säga annat än hjälp…

    Gilla

   • Man är mycket mera utelämnad i det amerikanska samhället än det finländska. Dock tror jag inte att hon skulle bli utan vård, men hon kanske inte skulle få lika BRA vård och kanske inte lika länge. Det beror på vad för slags sjukförsäkring föräldrarna har. Fast det finns ju förstås lagar om sådant här också. Hon har en nätsida också där det samlas in pengar för henne där hon inte fysiskt behvöer närvara. Men som du säkert också vet finns det massor med olika slags cancer och massor med olika bieffekter beroende på patienten och medicinerna. Vissa paitiner klarar av behandlingarna hur lätt som helst nästan, medan andra har mera problem med dem.

    Gillad av 1 person

   • Jo det är sant. Det finns många olika former av cancer och alla reagerar olika. I varje fall gav du mig en tankeställare. I vissa saker har vi det bra, men ändå klagar vi… Aldrig blir man nöjd. Hoppas i varje fall att allt går bra för flickan!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.