Flytt västerut

Publicerad av

image

I fredags kom barnen inspringande och meddelade med högljudda röster:

– Mamma, pappa, grannarna skall flytta till Kalifornien!

– Va?!

Senare på kvällen skrev jag ett kort meddelande till grannfrun bredvid oss via Facebook och svaret tillbaka kom lika snabbt. Jadå, hon har blivit erbjuden ett fantastiskt jobb inom kläd och modebranschen och tackat ja och nu är hela familjen på väg till San Fransisco inom några enstaka veckor!

Jag grattade  henne naturligtvis, men kände mig samtidigt lite sorgsen inuti. Det är en trevlig familj vi har bredvid oss. Vi umgås egentligen inte, men hälsar och stannar och pratar på trottoaren när vi ses. De har tr barn, lite yngre än våra och barnen har förstås lärt känna varandra riktigt bra under de fyra åren och sex måndaerna de har bott bredvid varandra.

Igår, tisdag kom skylten om att hemmet deras är till salu upp på framgården ( bilden ovan) och idag efter att jag kommit hem från jobbet pratade jag en stund med Mr i huset. Inkommande helg skall hela familjen åka till San Fransisco och söka en ny bostad och om allt går enligt planerna flyttar familjen under vårlovet, i början på april! Frun i huset, karriärkvinnan, flyttar redan om två veckor då hennes nya tjänst börjar.  Pappan i huset är egenföretagare och hemmpappa på samma gång, så det blir för honom att ta med sig jobbet till en början och sedan försöka skapa ett business åt sig själv på västkusten.

Stora omställningar för den familjen tänkte jag medan jag gick tillbaka in till oss efter att ha pratat med grannen. Nya skolor för barnen, nya vänner för både föräldrarna och barn, nya konstakter osv. Ingen liten omställning, jag hoppas det går riktigt bra. Lycka till tillönskas de!

6 kommentarer

 1. Det är inte så bara att flytta så pass långt. Men San Francisco är vackert.. 🙂 Bra grannar vill man ju inte att ska flytta eftersom man inte vet vem som flyttar in sen. Annar hjälp vad lite snö ni har kvar på marken! Då man ser din hjälp känns det som om det skulle vara april.

  Gillad av 1 person

  1. Nej verkligen inte så lätt att flytta så långt med tre barn. Förhoppningsvis får vi nya, trevliga grannar på vårsidan…
   Levnadskostnaderna är skyhöga i San Fransisco jämfört med Minneapolis!
   Ja, vår snö är nästan borta efter flera dagar med värme och regn. I helgen lovas +10!

   Gilla

 2. Ett tag drömde jag om att flytta tillbaka till Kronoby, dvs 20 km bort. Det strandade på att vi inte ville riva upp barnen ur sina skolor och ur sitt sammanhang. 20 km var alltså för mycket för oss… Vilken tur att alla inte tänker som jag. 😊 Lycka till med nya grannarna!

  Gilla

  1. Vi har fantiserat hit och dit med att flytta hem till Jakobstad, men det blidde aldrig speciellt efter att maken blivit färdig med studierna. Han hade skyhöga studielån, som är helt normalt här där högskoleutbilding är så väldigt dyrt, men läkare i USA förtjänar också mycket bättre än vad de gör hemma. Är inte så säker på att vi skulle ha klarat av att betala bort lånen med finländsk läkarlön… Och så är det ju den där detaljen med barnen. De kan alla svenska riktigt bra, men visst skulle det bli en stor omställning för dem att börja gå i skola på svenska. Deras skrivna språk är engelska och det skulle nog vara svårt för dem att svänga om det hela. Fast OM vi flyttade skulle nog språket hemma hos oss bli engelska och svenska skulle de använda i skolan. Plus att finska behöver också kunnas… Jo, lycka till åt grannarna. De skall nog gå bra för dem gissar jag!

   Gillad av 1 person

   1. Det där med att flytta är inget lätt beslut att ta. Det är en avvägning som heter duga. När man är en familj måste man se till hela familjens bästa och hur alla får det bra. Men drömma får man och ni är nog också så välkomna hit om ni gör det beslutet en vacker dag . 😊 Och grannarna, säkert går det bra för dem med. Synd bara att ni förlorar grannar ni trivts med. Men vem vet vilka supergrannar ännu som flyttar in. 😊

    Gilla

   2. Tack,tack. Skulle var så roligt att flytta hemåt, men just nu ser jag nog inte detta i vår närmaste framtid i alla fall… Tror inte ett sådant beslut skulle uppskattas av barnen precis… Jo, du har rätt, det skal bli intressant att se vad vi får för nya grannar om några månader.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.