Min kaffesnobb

image

Maken har alltid älskat en riktigt god kopp med kaffe. Ända sedan vi började vara tillsammans har han drukcit kaffe. Kanske inte kaffe med så hög kvalité eftersom han var  fattig studerande då, men kaffe har det alltid handlat om. Svart och starkt. Inte så starkt som finländarna tycker om det, men inte b så vattnigt som amerikanerna tycker om det heller. Något däremellen alltså.

När han för någon vecka sedan vistades några dagar nere i Arizona för att hälsa på sin syster hade hon en ny kaffebryggare, en Nespresso maskin. Hon bryggde gott, slätt kaffe för Maken med krämig mjölk ovanpå i den lilla extra kokaren som hade kommit med maskinen. Maken drack och njöt av flera koppar under sin vistelse och kom sedan hem och  pratade vitt och brett om  denna nya maskin.

Med den påföljden att han började se på dessa själv och bestämde sig för att köpa en! Efter vad jag har förstått är dessa masiner europeiska och populära där. Här är det Keurig maskinerna som är poppis, så det är inte så lätt att hitta Nespresso maskinerna . Dock hittade han en i lördags och köpte den på stående fot. Fick sedan reda på av damen i kassan att eftersom dessa maskiner inte är  så poplära här ännu, måsta han köpa kaffet via nätet. Dock kom maksinen med en låda med kaffe, så han hade lite att börja med i alla fall.

image

Lådan ser ut som en konfektlåda med choklad, men det är alltså kaffe i de små individuella kopparna. Maken  har njutit enormt av sitt nya kaffe, så till den grad, att han behövde beställa mera kaffe redan i söndags!

Idag, tisdag kom detta kaffe och ivrig som ett barn på juafton tog Maken emot lådan av brevbäraren:

image

image

Dottern var riktigt imponerad hon också och började bli lite nyfiken eftersom hon håller på att lära sig att dricka riktigt gott kaffe , cappuccinos , espressos, lattes m.m hon också! Vi får se hur länge min kaffeälskande Make får ha sitt nya kaffe för sig själv…

10 thoughts on “Min kaffesnobb

  1. Vi har en Nespresso och den går varm här hemma. Det finns en butik i stora staden här intill men att beställa via nätet går smidigt och snabbt. Även som tedrickare tar jag en kopp lite då och då 😀

    Gilla

  2. Kaffe är gott!!! Han skulle få sprall i brallan om han sett en kaffebutik som finns i Puerto Banus i ett köpcentrum där. De har precis de färgglada ”kapslarna” från golv till tak, vägg till vägg … hur väljer man kan man undra? Kanske därför det följde med en låda med de olika färgerna för att kunna smaka på de olika smakerna (det är det va?) för att hitta sin favorit.

    Gilla

  3. Kaffe är ju super gott. Jag får världens huvudvärk ifall jag hoppar över nån kaffekopp. Dessa små kaffesorter i ”konfekt liknande ask” ser intressant ut. Roligt att testa på olika sorter. Mannen ser ut som om det är julafton på gång! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.