President’s Day

Denna måndag har sett lite annorlunda ut än mina vanliga lediga, så tysta, men produktiva måndagar. Barnen hade nämligen ledigt från skolan idag pga President  dagen. USAs första president, George Washington har födelsedag i mitten på februari och ut ur detta har denna dag  fötts. En dag då alla USAs presidenter hyllas. 

Nu, som ofta här på andra sidan Potten, har denna dag fallits lite i glömska. Jovisst, postkontoren är stängda, de flesta banker likaså och barnen har en ledig dag från skolan, men mycket mera än så görs inte för att uppmärksamma presidenterna. Ja, det förstås- alla butiker håller reor! Kom och shoppa vår ‘President’s sale!’

Dock blev det full fart för mig och barnen idag. Det handlade om snöskottning, tvätta kläder, skjutsa hit och skjutsa dit och handla mat. Sonen  behövde klippas något alldeles desperat, så det hann vi med på eftermiddagen  efter att vi hade fyllt bakluckan med livets förnödenheter. Dottern skulle träffa en god kompis, och eftersom hon bor 15 km bort, skulle hon skjutsas till kompisens hem, innan vi åkte och handlade. 

Efter klippning för Sonen var det bara att komma hem, lägga bort den inhandlade maten och börja med kvällens middag. Det blev en stroganoff på svampar serverade över äggnudlar. Detta låter ju rätt så snofsigt, men är egentligen  är såsen en helt vanlig malen köttfärssås bara att svampar används istället!  Till detta serverade jag råa grönsaker, men också blomkålsmos- den nys trenden istället för potatismos! 

Har du provat på denna mos? Gott och enkelt! 

Gör så här: 

Skär ett blomkålshuvud i bitar. Koka mjukt i vatten på hällan eller i mikro. När blomkålen är mjuk, häll bort vattnet. Häll  den mjuka blomkålen i matberedaren. Tillsätt 1 matsked smör/margarin, lite mjölk och salt. Peppra om du så önskar. Lägg på locket och kör matberedaren en stund för att få en slät mos. Häll upp i en skål och servera istället för potatismos eller som grönsak med maten. 

Nu är måndagen nästan slut och jobbtisdagen står runt hörnet. Det skall nog bli bra det också! 😃

2 thoughts on “President’s Day

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.