STOPP!, sade mamman

Publicerad av

Lördagen började som vanligt med gymanstiklektion för Lillasyster. Storasyster hade danslektion med sin pappa, som faktiskt, även i år kommer att deltaga i dansuppvisningen i mitten  på maj med sina döttrar. De har dansövning två ggr/månad för att lära sig och så småningom finslipa dansen.

Så, medan jag tog Lillasyster till gymanstiklektionen, skötte Maken om att Dottern kom till danslektionen tillsamman med honom. Efter detta skulle Dottern och hälsa på en kompis. Maken  skulle sköta om detta också.

Efter gymanstiklektionen åkte jag och Lillasyster till den närliggande  frissan för att snygga till henne i håret. Vi hade inte bokat ngn tid, men eftersom vi ofta inte behöver ngn vid denna frissa, täntke jag att detta inte skulle bli ngt problem. Nehej, där var det fullbokat och jag fick snällt boka tid tills på söndagen. Lillasyster var besviken. Pannluggen var lång och hängde i ögonen och de slitna topparna på håret retade henne. Nåja, inget vi kunde göra  åt saken, det var bara att vänta ett dygn på den där utlovade klippningen. Som plåster på såren frågade jag om hon ville gå till den intill ligggande leksaksaffären, och det ville hon ju förstås göra.

Hör och häpna, men vi kom tomhänta ut därifrån. Tomhänta kanske, men hungriga eftersom klockan vid detta laget visade mitt på eftermiddagen och vi hade inte ätit lunch ännu. Bara att styra kosan hemåt då för en snabb smörgås, för att sedan fortsätta till nästa aktivitet.

Väl hemkomna gick luften ur den trötta och hungriga mamman och hon sade STOOOOPPPP!! Jag meddelande vänligt men bestämt åt barnen att jag inte tänkte sätta min fot i bilen en enda gång till idag. Det var lördag, ledig dag från jobbet och meningen att vi skulle vara hemma, tillsamans, hela familjen och inte ränna runt och fara som heltokar. Sonen och Lillasystern såg en aning storögt på den trötta och hungriga mamman och henns utbrott, log sedan och tyckte faktiskt att detta var helt OK.

Alltså, Maken  kom hem en liten stund senare och mamman meddelade honom då vad hon hade bestämt. Maken verkade helt nöjd över detta beslut och gick glad i hågen ner till källarvåningen och akvariet. Nu skulle fiskarna få bli ompysslade en stund… Åtminstone tills Dottern skulle hämtas…

4 kommentarer

  1. Där ser man – ibland är det bra att mamman säger stopp:-) Men det är så nära till hands att jaga vidare, jaga vidare….att vi inte uppmärksammar hur trötta vi är. Men det gjorde du här – så grattis vännen<3
    Nu blir det lättare nästa gång!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.