Tackgåva

Just som Dottern och jag skulle sätts oss i bilen för att åka iväg kom grannfrun halvspringande med en stor påse i handen. 

Det visade sig vara en tackgåva till oss för de råd och den hjälp som vi gav  henne förra helgen. 

Lillflickan i huset hade nämligen ätit en chokladstång men inte vilken chokladstång som helst, utan en Mr.Goodbar, som innehåller jordnötter. Det visade sig att Lillflickan, precis som vår Lillasyster är allergisk mot jordnötter och kvällen kunde ha blivit ordentligt dramatisk för familjen. 

När Lillflickan började kasta  upp ringde grannfrun och frågade råd av mig, varpå Maken helt sonika traskade iväg till grannarnas. 

Jodå, Lillflickan kastade upp två ggr till, men kunde andas utan problem, hade inga svullna läppar och inga röda, kliande utslag heller. 

Maken, i detta fall läkaren, kunde konstatera att ingen färd till akuten behövdes, men att en Epispruta kommeratt  behövas i familjen. Grannfrun lovade stt sköta om detta så fort helgen var överstånden. 

En helt vanlig lördagskväll hade helt plötsligt blivit en aning för spännande för familjen. Inte undra på att grannfrun en halv vecka senare kom halvspringande med en gåva- innehållande en flaska vin och sex stycken öl.    

Maken var bara glad att finnas till hands. Det är sådant man måste vara bredd på som läkare ibland! 😃

  

7 thoughts on “Tackgåva

  1. Vilken tur att hon bor nära er, och kan få snabb hjälp av din Läkare om han är hemma. Och tack och lov var det ”bara” kräkningar. 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.