Övning ger färdighet

Publicerad av

Vi hämtade Sonens goda kompis. Den f.d grankompisen från vårt gamla område. Han har samma lärare i piano som våra barn och nästa helg är det vinterpianokonsert. Pojkarna skall spela en duett tillsammans och igår hade jag  skrivit en rad till hans föälrdrar för att se om det skule passa att kompisen kom till oss på söndagseftermiddagen så att pojkarna skulle få öva. Jodå, detta passade bra, men famlijen hade en fullspäckad söndag, och skulle det passa om vi hämtade honom.

Jodå, inga problem. Vi hämtade kompisen i samma veva som vi hämtade Dottern från en ungdomshelg vid kyrkan. En trött Dottter klev in i mammataxin och så fortsatte vi vidare till vårt gamla område.

Vi hämtade kompisen och sedan bar det då hemåt igen. Väl hemkomna satte sig pojakarna vid flygeln och spelade…fantastiskt bra! De tog sin duett om och om igen och rättade till misstag och takten och jag vet inte vad, men det lät som riktig finslipning.

Det var roligt för en mamma att lyssna till!  Båda pojkarna har nu studerat piano i tre redspektive två år och de har båda gjort fina framsteg och det märktes idag när de övade tillsammans.

När de hade övat färdigt frågade jag dem om de var nöjda med sin prestation och de svarade de att de var. Jag berömde dem för att ha jobbat så duktigt och då sken  de båda två ikapp med solen! Härligt!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.