The babies!

Publicerad av

image

Dessa är då Makens bebisar som jag har skött om den här veckan åt honom medan han och Sonen befinner sig på lägerskolan i norra delen av staten. Den stora fisken heter Dusky och är honan. Maken hade henne redan för tre år sedan när han hade sitt första havsvattenakvarium. Nja, egentligen har han nog samma akvarium ännu, men han har tömt det, fyttat det till vårt nya mysrum på nedre våningen och designat om hela pumpsystemet. Nu har han fyllt det igen och har påbörjat processen med att bygga upp ett nytt ekosystem, vilket tar  sin tid. Man skall ha tid och tålamod för denna hobby, minsann.

Fisken till höger fick namnet Håkan! Den köptes för ca.2 månader  sedan och är verkligen endast en liten bebis jämfört med den stora honan. Det tog ett tag innan Maken kunde lägga ihop dem i samma stora akvarium. Han har ett mindre, ett s.k karantänakvarium, dit fiskarna först läggs när de kommer hem från fiskaffären. Där får de spendera den första månaden för att oftast växa till sig, men också för att inte smitta ner fiskarna i det stora akvariet ifall de har ngn sjukdom. För några veckor sedan hade Maken köpt sex stycken nya fiskar och såg fram emot att snart få flytta dem från karantänen till sitt nya hem. Dock dog precis varneda en av dem! De hade tydlgien ngn slags sjukdom och när Maken tittade närmare på dem med sina läkarögon, så såg han att de hade krokiga ryggrader varenda en och att de led av ngn sorts infektion. Synd, verkligen synd!

Dock var det ju verkligen tur att de inte hade flyttats ihop med Dusky och Håkan ännu!

Maken har också nyligen köpt odlade koraller och har lagt dem i akvariet. Det tar väldigt länge för koraller att växa och de är oerhört känsliga. De skall ha rätt mängd och rätt ljus, kemikalierna skall vara helt rätt i vattnet, salthalten får inte vara för hög, inte för låg. Det är inte så konstigt att jordens naturliga korallrev håller på att dö ut som vi förstör vår vackra värld, med tanke på hur nogranna de är. De kan inte anspassa sig snabbt och pga detta dör de också snabbt.

Förhoppningsvis kommer Makens koraller att klara sig bra, vilket jag tror att de gör eftersom de blir så väl omhändertagna!

 

4 kommentarer

    1. Jo, jag skall visa flera bilder när Maken har kommit längre, satt i mera koraller och fiskar. Just nu är det alltså bara Duksy och Håkan som huserar där, men så småningom… Som sagt, denna hobby kräver tålamod…

      Gilla

    1. Jodå. Han har läst på så mycket så för ngt år sedan blev han tillfrågad att vara en moderator på en nätsida om akvarier! Verkligen en hobby som kräver tid och tålamod.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.