Lunchdejt

Publicerad av

Ibland är det jobbigt med makens oregelbundna tider och jag försöker att inte sucka över den saken. Efter snart 20 år inom medicin börjar jag ju verkligen vara van. Det är därför jag jobbar regelbundet och på deltid!
Men, men… Ibland lyckas det! Han har nämligen ledigt idag, måndag efter en natt på sjukhuset med dejour. Eftersom det var rätt lugnt på jobbet fick han sova nästan hela natten och det i sin tur ledde till att det blev lunchdejt för oss på restaurang denna lediga måndag. Trevligt!

Inte lär det ha stört bantandet heller eftersom jag tog en sallad och en skål fransk löksoppa. Soppan åt Maken hälften av eftersom den serverades i en sådan enorm skål och salladen blir både lunch och middag ikväll.

En och en halv timme hade vi på oss innan han åkte vidare till lågstadieskolan för att hjälpa Lillans klassrum med läsning. Jag skulle egentligen ha åkt, men Maken ville överraska henne och hon blev glad som en lärka och hans ansträngning belönades med en stor och varm kram av Lillan då hon fick se vem som kom till skolan. Mamma är bra, men pappa har alltid varit ett strå vassare! 😉

Vi fick en trevlig lunch och det är konstigt hur mysigt det kan vara att sitta och diskutera endast vardagliga saker över en bit mat. En och en halv timme är inte fy skam det heller, så vi var båda väldigt nöjda när Maken fortsatte sin dag till skolan och jag åkte en snabb runda till favoritaffären för att söka en halsduk och en ny pyjamas åt Dottern. Pyjamas hittade jag, dock ingen halsduk. Knappast lär jag hitta en denna vinter nu längre eftersom vårkläderna har kommit in…!

Makens pizza med räkor och min kycklingsallad….

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.