Vackra vinter!

Publicerad av

Äntligen belönas vi med varmare temperaturer! Efter nästan tre veckor med iskalla temperaturer och iskalla vindar och nästan en ledig skoldag pga kylan, har värmen kommit! Nåja, nu handlar det ju inte om ngn tropisk värme precis, men några minusgrader känns verkligen skönt!

Efter att barnen kom hem från skolan gick vi ut till grannens damm med skridskorna i handen. På sattes de nya skridskorna som var julklappar av fammo och faffa och sedan fick vi äntligen tillbringa en timme på isen! Solen sken och det skulle ha känts helt underbart varmt om inte vinden hade varit rätt kylig ändå. Barnen brydde sig inte, de lekte en mamma-pappa-barn lek med grannflickan och hade hur roligt som helst. Jag, som fryser så lätt, åkte runt och runt, gjorde några enkla piruetter och försökte lära Lillan hur man åker bakvägen. Hon försökte tappert ett tag, men blev sedan trött på det hela och ville leka istället. Själv fortsatte jag att åka lite längre och se om de blygsamma konster jag lärde mig som barn, fortfarande fanns kvar. Jodå, om än lite rostiga, så kom de nog rätt snabbt tillbaka. Att åka skridskor är precis som att cykla, när man en gång har lärt sig, så sitter det nog där någonstans i ryggmärgen.

Jag hann vara på isen en bra hav timme innan jag behövde gå in för att börja med kvällsmaten, men barnen stannade ute längre. Jag fick be Dottern att gå ut och hämta sina syskon en timme senare när maten stod på bordet och de fortfarande inte hade kommit hem Några minuter senare kom de in alldeles rosiga om kinderna och med glittrande ögon och hungriga magar. Varm choklad ville de också ha!

Meteorologerna lovar fortsatt varmt väder för Minneapolis och hela staten Minnesota de kommande dagarna, så jag gissar att vi tillbringar flera timmar på isen inom de kommande dagarna.

Solen lyste ner på oss trots ett par molntappar här och där.

Lillan i sina nya skridskor som hon fick till julklapp. Sonen ville inte vara med på bild….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.