Bortstädad

Publicerad av

Ja, ikväll hjälptes vi åt med att städa bort julen, barnen och jag. Maken slapp, för han är på jobb i natt. Granen är avklädd, pynten har tagits ner. Adventsljusstaken har blivit tömd på sina små ljusstumpar som fanns kvar i den. Kvar hägner endast födelsestaden julsymboler Tro, Hopp och Kärlek. De får Maken hjälpa mig med imorgon. Ja, och några tomtar här och där och den lilla julkrubban av glas. Det känns alltid lite vemodigt att plocka bort julen, trots att den kommer om ett år igen….

Sonen i full färd med att klä av granen…

4 kommentarer

 1. Hos oss blir det att plocka bort julen denna helg, men stjärnan och tro, hopp och kärlek får nog hänga med ända till tjugondagknut. Ni har haft en väldigt fin gran. Vi har de senaste åren kört med Essegranen (plast), det började vi med när lillsysa var liten och jag inte ville ha en riktig gran när han var så busig. Då tog vi fram Essegranen min pappa använde när han levde. Det var så enkelt så jag har fortsatt i samma stil.

  Gilla

  1. Varför kallas den Essegran? Kör man endast med plast, där eller…? 😉 Jo, vi har också diskuterat plastgran, men vi tycker nog hittills bättre om riktig gran. De doftar ju så gott, fast visst är det bekvämt och lyxigt med en Essegran!

   Gilla

 2. Vilken fin gran ni hade! Här blev det ingen gran alls den här julen eftersom vi åkte till mamma. Men vårt julpynt är också bortstädat nu. Det är lite vemodigt, men också skönt. Det blir liksom ”rent” och fint sen. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.