Den sköna sensommarveckan….

Publicerad av

…. Fortsätter! I alla fall vad vädret beträffar. Solen skiner från en nästan molnfri himmel och kvicksilvret har återigen stigit ända upp till +21 grader med en sval bris som fläktar skönt. Barnen är ute och leker på gatan och de vuxna håller sig ute för att njuta av solen,( D vitamin!) och samtidigt hålla ett öga på de lekande småttingarna. Lillan gick just iväg med en hel låda Lego till grannflickans.

Själv fick jag just en förfrågan av den arbetande grannen om jag kunde hålla ett öga på hennes ( äldre) flickor medan de var ute, eftersom hon, grannen själv och mamman i huset, fortfarande befinner sig på jobbet. Inga problem!’, skrev jag snabbt åt henne och stund senare kom barnen ut.

Maken, som för omväxlings skull fick komma hem tidigare från jobbet har just blivit färdig med veckans gräsklippning. Vår maskin hade precis tystnat, då grannens bredvid startades. Detta händer sgs varje gång vi klipper gräset. Så fort vi antingen har börjat eller avslutat gräsklippningen, så vill inte grannen vara sämre, utan börjar klippa han också…..

Kvällens aktiviteter består endast av Sonens simning. Simlaget som han tränar med satte igång träningarna igen förra helgen efter sommaruppehållet. Sonen hade tänkt skippa denna aktivitet i år, men efter lite övertygelse fick vi med honom igen. Det visade sig att denna sport är alldeles ypperlig för Sonen. Tränaren är bra och har en finfin inställning till sporten och barnen som är med i den. Det handlar inte bara om att vinna, utan det handlar om att bli bättre själv, förbättra sina egna tider och att ha roligt.

Så, medan pojkarna sportar gör flickorna läxor, leker ute och kokar mat. Rätt traditionellt familjemönster skulle jag vilja påstå! 🙂

Björken på lekplatsen på jobbet. Den börjar visa några gula blad här och där. Hösten är i antågande trots att solen försöker övertyga oss om annat.

En liten sköldpadda som Maken hittade i gräset medan han klippte idag….. Den försökte hitta till vattnet i dammen och Lillan hjälpte den på traven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.