Sensommaren när den är som bäst

Publicerad av

Ha! Jag hade hoppats få en sovmorgon i morse, men icke! De två yngre barnen kom in i sovrummet kl.06.45, redan vana med sina tidiga vardagsmorgnar! Hå, hå ja,ja! Säga vad man vill om den här mamman, men någon morgonmänniska är hon inte!

Trots den tidiga väckningen, blev det en riktigt trevlig sensommarlördag. Vädret visade sig från sin bästa sida och fast det var kyligt på morgonen hann det bli en bra bit över 20 grader innan solen gick och lade sig vid 20 tiden. Vi hade hunnit med både mycket och inget. Lillans första gymanstiklektion på den nya gymnastikskolan gick av stapeln idag och hon hade räknat ner dagarna hela veckan.

Maken och de två äldre barnen fick källaren färdigmålad och det blev riktigt bra! Vad fräscht och fint det kan bli med ett nytt lager färg! Bilder sätter jag in senare, vid tillfälle. Dessutom tyckte barnen att det var roligt att få måla och hjälpa till, så det var roligt.

På eftermiddagen efter lunch slöade vi. Jag hade igång tvätten, men det är ju egentligen inte spå mycket med att tvätta kläder längre. Maskinerna sköter ju om arbetet, allt jag behöver göra är att byta mellan dem och vika kläderna efter att de kommer torra ur torktumlaren.

Alltså, satt vi och slöade i solen efter lunchen. Maken jobbade med det nya datasystemet på jobbet, men dock hemifrån. Loggade in och kollade att kollegerna visste vad de höll på med i detta nya system. Inga papper med procedurer och mediciner förs längre, utan nu skall allt göras via datan. Ngt som kan vara lite knepigt för anestesiläkare som kollar alla möjliga rytmer, blodtryck, mediciner m.m var femte minut! Maken kan följa med hemifrån via datorn och ser till att allt fylls i som det skall.  Hittills har allt gått rätt smidigt till, men visst uppstår det lite trassel nu som då.

Själv satt jag med sticksömnaden i famnen och riktigt njöt av sensommarsolen! Härligt! Dottern satt ute med oss och jobbade på läxor och de yngre två lekte ute med grannkompisarna. Idyllen var total! Till och med hunden låg och vilade i gräset och tycktes trivas med tillvaron.

Till kvällen ryckte vi upp oss ur vårt viloläge och åkte till svärföräldrarnas på middag. Det blev trevligt med grillad korv, grönsaker och glass till efterrätt. Lillan fick leka med grannflickan som är fyra år och de hade hur roligt som helst.

Nu är klockan  över 23 och hela huset sover. Maken jobbar i morgon och har just krupit i säng efter  ett glas vin tillsammans. Brödmaskinen är satt på tidtagaren och vi vaknar till färskt franskt bröd i morgon till morgonmål. Hela huset sover och jag borde krypa till kojs också, så god natt med er kära läsare! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.