Venetziansk med regnbåge

Publicerad av

Nåja, här firas ju ingen Venetziansk, eller villa avslutning precis. Vi äger inte ens en villa (sommarstuga för er som läser i Sverige)!
Dock fick vi, i förorten se vackra regnbågar ikväll vid middagstid. Det regnade och vi satt ute och åt under taket på verandan. Dottern hojtade plötsligt till när hon såg regnbågen och dess början i träsket på andra sidan vägen! Solen kom fram mera bakifrån molnen och regnbågen växte. Efter någon minut fick vi se hela bågen på himlen med både början och slutet på den i träsket på andra sidan vägen. Lilla, söta, stora Lillan ropade:

-Mamma, let’s go find the pot of gold!

Jag log  från öra till öra när jag förklarade åt min 6 åring att det finns nog ingen gryta med guld i slutet på regnbågen, utan att detta endast är en legend. Jag var lite rädd att hon skulle bli väldigt besviken, men hon tog det hela med ro och fortsatte att leka ute med alla sina grannkompisar i regnet.

Dottern tog en hel massa bilder med sin telefon och var väldigt förtjust i denna regnbåge. När sedan, ett par minuter senare, regnbågen blev till en dubbel regnbåge, visste hennes glädje inga gränser. Och visst var det mäktigt och vackert på ngt sätt! Speciellt när den nedre och första regnbågen riktigt började lysa! Inte undra på att folk börjat pratat om guldet i slutet på regnbågen!

Så våra facklor för Venetziaden blev nog mera av det naturliga slaget…. 🙂

Regnbåge nummer 1

Regnbåge nummer 1 lyser, kanske av pur glädje över att ha fått en kompis….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.