Att välja glasögon

Publicerad av

Dottern och jag var ute på språng i förmiddags för att inhandla nya glasögon åt henne. Hennes recept hade ändrat så pass att, enligt ögonläkaren behövdes nya linser med en annan styrka. Vanligen bär Dottern kontaklinser, men behöver naturligtvis ett par glasögon att ha också.

Sagt och gjort. I förmiddags åkte vi iväg för att titta på ramar. Dottern var inte särskilt nöjd med urvalet. De flesta ramarna var tjocka och de var alla väldigt mörka till färgen.

Efter en massa provande hit och dit bestämde hon sig för ramarna som hon bär på bilden. Hon var inte helnöjd med dem, men tyckte i alla fall att de fick duga och ville inte åka till ngt annat ställe. Som hon själv uttryckte det, så bär hon oftast linser i alla fall. Glasögonen är oftast för hemmabruk.

Vi satte oss ner med en snabbpratande expedit för att beställa dessa nya glasögon. Till all lycka hade Dottern receptet med sig ( jag trodde att hon hade glömt det hemma! ) och vi fick beställningen gjord. Räkna med 7-10 dagar innan de kommer, sade den snabbpratande expediten.
Dottern var lite besviken då de inte skulle komma snabbare än så. Nu behöver hon nämligen klara sig med sina gamla glasögon en tid till. Dock gavs hon ett par nya kontaklinser av ögonsköterskan igår och de kan hon ha i fyra veckor framåt. Alltså är skoldagen räddad! 😉

I valet och kvalet….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.