Tillbakablick

Publicerad av

Jag var i vecka 41 och stor som ett hus. Eller åtminstone kände jag mig stor som ett hus! Det var en het lördag morgon den 29.4 2000, tidigt, när Maken och jag gick in till sjukhuset, hand i hand. Nåja, gick och gick. Med denna enorma mage som jag stoltserade med var det nog mera en ankgång från min sida skulle jag tro! Dock var Maken alldeles för snäll och artig för att påpeka ngt sådant.

Denna bild togs ungefär två veckor innan Dottern kom.
Denna bild togs ungefär två veckor innan Dottern kom.

Förlossningen igångsattes mitt på förmiddagen och på kvällskvisten kom då äntligen Dottern! Själva krystningsfasen tog länge, över tre timmar och när hon då äntligen kom förstod alla varför. Dottern vägde hela 4.2 kg och hade en imponerande längd på 58 cm!

En nyfödd, stor bebis blir vägd.
En nyfödd, stor bebis blir vägd.

Vi stannade på sjukhuset i 48 timmar, vilket är brukligt här om allt har gått bra och det hade det ju lyckligtvis gjort för våran del.

Det blev en varm vår och en likadan sommar. Vi ägde en bostasdrätt på tredje våningen med luftkonditionering endast i sovrummet, så det var minsann varmt.

Jag hade vårdledigt från jobbet. Det som måste beviljas, enligt amerikansk lag är 6 veckor, men jag hade till all lycka fått vara frisk som en nötkärna under graviditeten och sparade ihop alla semester och sjukdagar och fick på så sätt ihop hela 12 veckors lyxledighet med mitt första barn!

Dottern, någon månad gammal.
Dottern, någon månad gammal.

Vi var så stolta över vårt första barn och trodde att alla föräldrar till sin första bebis hade det så lätt som vi hade. Dottern sov direkt från kl.23 till 06.00 och detta trodde vi var helt normalt. Annat fick vi höra en kväll när vi var bjudna till Makens kollega och de hade en 1 årig son. Han hade haft kolik som bebis, inte sovit, inte ammat osv, osv. Då först började vi förstå hur lätt vi hade det med Dottern som var så lugn av sig, sov och åt duktigt.

Dagens Dotter efter att hon öppnat dagens födelsedagspresent.
Dagens Dotter efter att hon öppnat kvällens födelsedagspresent.

Så här ser Dottern ut idag, 14 år gammal! I kväll firade vi henne på nytt, men den här gången bara med familjen och den middag som Maken och jag tillsammans hade tillrett som hon hade önskat sig. Sedan hade jag en stor påse åt henne med lite skojpresenter. Hennes favoritläskedryck, ett eget paraply, eftersom regnet fortfarande öser ner, och lite choklad. Hon var nöjd och glad och fick sig ett gott skratt.

Glasstårtan från i söndags åt vi opp efter att vi tänt ordentliga ljus den här gången och sjungit för henne.

I skolan hade hennes kompisar  sjungit för henne och hon hade delat med sig av bakelserna som hon hade med sig. Hennes kompisar hade dessutom, enligt skolans tradition, utsmyckat hennes skåp i hallen på alla möjliga sätt.  Det blev minsann en bra dag för Dottern och för att hon verkligen skulle komma ihåg sin 14 årsdag, har det snöat sgs hela dagen också! 😉

Den halvätna glasstårtan med rätta ljus på den här gången!
Den halvätna glasstårtan med rätta ljus på den här gången!
Dottern med sina syskon. Bilden togs för några veckor sedan i varma Phoenix, Arizona.
Dottern med sina syskon. Bilden togs för några veckor sedan i varma Phoenix, Arizona.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.