I valet och kvalet

Publicerad av

Jag har blivit bjuden på läger om en och en halv vecka och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag skall göra. Min arbetskamrat bjöd mig att åka med och jag tror att det skulle bli en trevlig helg. Detta är nämligen vår kyrka som ordnar ett helgläger, endast för kvinnor. En helg att komma bort, lära känna lite andra människor, njuta av vacker natur, ta del av  Bibelstudier m.m  är en del av programmet.  Låter bra och trevligt och jag hade nästan bestämt mig för att tacka ‘ja’.

Då kom det ett brev som inte gjorde saken lättare. Ett brev från en småkusin till maken och hans föräldrar. Denna småkusin kommer nämligen att vara på affärsresa här i Minneapolis trakten samma helg som jag är bjuden på läger och han skulle så gärna träffa oss alla. Han är bosatt i delstaten Pennsylvania utanför storstaden Philadelphia.

Jaha, ja. Vad gör jag då? Anmäler jag mig och kommer hem tidigt? Lägret börjar på fredag kväll kl.18 och slutar på söndag förmiddag kl.11, så det är inte särskilt långt precis. Kostar gör det också, 170 USD, så jag tycker att om jag en gång åker, så borde jag väl nog stanna under hela helgen. Eller?

Maken tycker att jag skall göra som jag vill. Han sade att han nog kan ställa till en liten trevlig bjudning utan frun, med ngt gott tillagat på bordet för småkusinen och hans egna föräldrar. Och det vet jag ju att han klarar av hur bra som helst. Fast skulle det vara oartigt av mig att åka? Borde jag vara hemma som den goda frun och ‘visa upp mig’?

Tyck till och hjälp mig i detta kval!

8 kommentarer

 1. Fastän det säkert sku vara avkopplande att åka bort på läger, så skulle jag själv nog kanske stanna hemma för artighetens skull. Men det finns ju fler sidor..Å du ska göra som det känns rätt för stunden.

  Gilla

 2. Jag tycker absolut att du ska åka, Johanna! 2014 förväntas det inte längre av ngn kvinna att vara en god fru o visa upp sig. Det låter mer som på 50-talet tycker jag! Och dessutom kommer P att klara allting mer än galant!

  Gilla

  1. Jodå, han klarar av allt på hemmafronten, fattas bara! Kraven är höga med denna hustru! 😉
   Dock är ju Mellanvästern enkelt 50 år tillbaka i tiden jämfört med Europa, men jag är så van med det, så det stör mig inte längre. Du bor ju själv utomlands, så du vet ju hur det kan vara med den där ‘skeden’ och att ta den som den kommer. Fast, skillnaderna mellan Sverige och Finland är ju kanske inte lika stora som mellan Mellanvästern och Finland!

   Gilla

 3. Du ska inte behöva ”visa upp dig” tycker jag. Du var redan bjuden på lägret när hans brev kom om jag förstod rätt. Och gästen är din mans släkting, inte din. ”Oj, du är så välkommen, med tyvärr är frun i huset bortrest då.” Och när du en gång åker ska du stanna hela helgen. Din make klarar sig säkert, precis som han säger! Tänk på dig själv för en gångs skull, för du hade ju verkligen lust att fara eller hur!? Lycka till!

  Gilla

 4. Handen på hjärtat, ensam i en mörk skrubb 🙂 Vad vill DU helst? Utan att ta hänsyn till någon eller något. Välj det och ha trevligt! Enkelt va? Jag tycker inte det skulle vara oartigt av dig att åka. Tänk om du redan hade anmält dig, skulle du ha bokat av då? Fast det är jobbigt när saker krockar! Lycka till med valet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.