Låt spelen börja!

Publicerad av

Så bänkade sig hela familjen sig framför öppningsceremonin i går kväll. Lillan som var endast två år senaste gång det var Vinter OS kommer ju naturligtvis inte ihåg detta internationella  spektakel och hade massor med frågor. Hon ville veta än det ena, än det andra och det var svårt att hänga med i allt som hon undrade över  och villa ha svar på. Ibland fick hon lite tråkigt också och ungefär halvvägs in i sändningen ville hon krypa i säng.

De äldre två barnen satt som fastfrusna vid TVn och tyckte att det hela var mycket intressant.  Vi lät dem sitta upp ända till kl.22.30 när sändningen var över. Sochi ligger nio timmar före i tiden, så här är de flesta TV sändningarna bandade.

Själv måste jag säga att uppvisningen som visade Rysslands historia var väldigt intressant och fascinerande och framför allt skickligt gjord. Sonen var förstås förtjust i det jättelika, röda tåget och Dottern var fascinerad av baletten. Härligt, härligt!

Mycket politiskt svammel har ju försiggått dessa OS spel och jag hoppas verkligen att allt kommer att gå rätt till i Sochi, Ryssland. Det handlar ju faktiskt om sport och inte en massa politik.

Det är kanalen NBC som sköter om sändningarna här på andra sidan Potten och hittills har de verkligen skött sig och visar allting! Ofta visas ingen skidning här, men idag på eftermiddagen fick vi till och med se på skidskytte och det var intressant att visa barnen som aldrig hade sett en sådan sport. (Dessutom har de ju Moffa som är Världsmästare i hans åldersklass! Det ni! 🙂 )

Tyvärr förlorade ju Finland mot USA i ishockey idag, och det var ju inte så bra.

Vem hejar jag på? Ja, om det finns finländare med i sporten, hejar jag ju naturligtvis på Finland, men om det är amerikaner med och inga finländare, hejar jag på USA. Om Finland och USA möts som motståndare, hejar jag naturligtvis på Suomi! Resten av familjen hejar på USA, så det kan bli intressant här längre fram i spelen… 🙂

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.