Mera vitvara…

Publicerad av

Jag drog upp persiennen och tittade ut strax efter kl.06 och var mer än lovligt irriterad med vad jag skådade denna tidiga torsdagsmorgon. Snö, snö och ännu mera snö. Som vräkte ner från de ännu mörka skyarna. Jaha, detta betydde en tidig start på dagen för hela familjen och sedan en lång arbetsresa för min del eftersom jag kör västerut mot Minneapolis, precis som resten av världen!

Jag väckte Lillan och Sonen och de gjorde sig klara snabbt, mycket snabbare än vad jag vanligen kan få igång en morgontrött Lillan. Anledningen till hennes snabba ryck denna snöiga morgon var att hon skulle få ta bussen till skolan tillsammans med brorsan. Vanligtvis kör jag henne till ‘föris’  eftersom hon inte behöver vara där så tidigt i vanlige fall, men just idag gällde det att komma iväg så fort som möjligt.

Klara att gå ut i snöyran.
Klara att gå ut i snöyran.

Skolbussen var 10 minuter försenad, men det väntade jag mig enkelt när vi gick igenom det 10 cm nya lagret med snö på marken och det vräkte fortfarande ner.

Efter att de yngre två barnen hade stigit på bussen, gav jag Dottern några sista instruktioner innan jag satte mig i bilen och påbörjade den långa körningen .( Hennes skolbuss var också försenad och hon kom inte till skolan förrän kl.9, fast hon börjar 40 minuter tidigare, kl.08.20!) Jag ringde till jobbet och berättade åt min chef att jag var på väg att jag inte hade någon aning om hur länge det skulle ta. Hon var hur lugn som helst och bad mig att ta det försiktigt. Jag visste att jag skulle bli sen, men visste inte hur pass mycket.

Så här såg det ut sgs hela vägen till mitt lilla dagis.  Min vanliga arbetsresa tar 20 minuter. Idag tog den 95!

Tack och lov hade snöstormen bedarrat före det var dags att styra kosan hemåt igen efter arbetsdagens slut. Nu susade jag hem på nyplogade vägar och  de mera normala 20 minuterna och hälsades av denna syn efter att jag parkerat på vägen!

IMG_3489

Det vara bara att sätta igång och göra rent efter Moder Natur och hennes välvilja att se till att vi har en ordentlig vinter i år!

Eftersom jag har en grymt motorintresserad Son, väntade jag tills han och Lillan kom hem från skolan på skolbussen innan jag satte igång med snöröjningen. Dock var det inte  jag som gjorde grovjobbet, utan Sonen tog glättigt över…! 🙂

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.