Hooked!

Publicerad av

Dagen har gått i väntans tecken. Väntan på att den fjärde säsongen av den oerhört populära brittiska TV såpan  Downton Abbey skall börja igen. Det första avsnittet var två timmar långt och vilka timmar!

Senast vår blev jag nyfiken på TV serien på jobbet eftersom mina jobbarkompisar ofta diskuterade såpan och händelseförloppet. Maken och jag tittade på det första avsnittet av den första säsongen på Netflix och beslöt att titta på ett till tillsammans. Och ett till och ett till… Till slut efter bara några veckor hade vi sett  hela den första säsongen. Detta kanske inte verkar så märkvärdigt eftersom säsongerna endast är kring åtta veckor långa, men om sanningen skall fram är det inte ofta som vi sätter oss ner får att titta på TV eller ens en film tillsammans.

Eftersom Netflix alltid är så efter med filmer o.dyl, fanns inte säsong två eller tre ännu, så vi köpte båda säsongerna på iTunes och har alltså hunnit ikapp hela serien.

Och jag är totalt fast i denna serie! Kläderna, människorna, miljöerna, dramat etc. Jag hade läst på förhand på Wikipedia om vad som skulle hända med Lady Mary och Matthew, men ändå blev jag lika upprörd över hans död i slutet på den tredje säsongen! Dock tror jag faktiskt att Anna och Mr.Bates är mina favoriter i denna serie. Anna är så gullig, men ändå en viljestark kvinna och Bates har gått igenom en hel del i sitt liv.

Jag läste i tidningen idag att hela 70% av tittarna är kvinnor, men egentligen kanske det inte är så överraskande med tanke på att detta inte är någon action packad serie precis, utan handlar om människor, deras liv och relationer till och med varandra.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.