Staycation!

Publicerad av

Ja, det är det där nya trendiga ordet som man numera använder när man tar semester på hemmaplans. Stay+vacation=staycation.   Ganska passande egentligen. Hur som helst, Maken och jag tog några timmars staycation idag. Han jobbade senaste natt och efter att han hade sovit ut sig på förmiddagen och Lillan hade stigit på bussen till skolan kl.11.30, bestämde vvi oss för att helt enkelt åka ut på restaurang till lunch. Solen sken och termometern visade på 12 grader. Detta är i och för sig rätt varmt för september, men eftersom det ännu var kring trettio grader för en vecka sedan, kändes det inte fullt så varmt. Dock var det i alla fall en härlig höstdag och det vackra vädret och beslutet att spendera eftermiddagen tillsammans, fick oss båda på bra humör.

Vi åkte till vår favoritrestaurang här i förorten där vi bor och beställde god mat. En ‘Peppercorn burger’ blev det för oss båda. En hamburgare med bacon, ost, salladsblad, tomat och lök och sedan en god sås gjord på blåmögelost. Till förrätt blev det varsin sallad. Mums!

Efter den goda lunchen drog vi iväg på lite shopping. Båda flickorna behövde höstkläder. Lillan behövde långärmade jumprar och den äldsta Dottern är i alarmerande behov av en ny höstjacka. Tyvärr hittade vi ingen höstjacka åt henne, men jag hittade en varmare ‘huppari’ med huva åt henne. Lillasyster fick både långärmade jumprar, klänning och en ny pyjamas.

Vi var bara borta hemifrån i 2,5 h, men det gjorde ändå susen att strosa omkring i affärer och äta lunch tillsammans. Prata ostört och bara trivas i varandras sällskap.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.