Skolstart!

Publicerad av

Skolan började här hos oss i tisdags! Det blev en strålande dag, men glada barn som steg upp i ottan! Lillan, nu 5 år skulle börja i Kindergarten. Stora bror, nu 9 år, hade åk.4 framför sig och Stora Syster skulle sparka igång det sista året i Mellanskolan. Hon fyllde hela 13 år i våras! Inga småttingar hos oss längre.

Den tidiga morgonen bjöd på solsken och värme. Helt typiskt, eftersom det är skolstart.  Dagen innan hade varit mulen och rätt kylig faktiskt. Redan vid 7 tiden på tisdagsmorgonen lovade solen, med sina varma strålar att det skulle bli en helt underbart varm sensommardag och därför borde alla skolbarnen stanna hemma och leka ute, istället för att sitta på skolbänken.

Dock var våra barn alldeles för glada och förväntansfulla för att stannar hemma, plus att deras föräldrar knappast skulle låta dem! Nej, alla steg upp i ottan igen. Inte ngt som vi hade gjort mycket under sommaren precis. det duschades, åts frukost, kammades hår m.m med en rasande fart den här morgonen och vid 8 tiden hade alla åkt iväg till sin första skoldag.

IMG_1935

 

Sonen, som står först i kön här på bilden, var först ute. Hans skolbuss kommer kl.07.23. Han var ute i god tid och glad i hågen!

IMG_1937

Äldsta Dottern stod sedan i tur och hon såg också fram emot en dag med nya lärare,  nya lektioner och både nya och gamla klasskamrater.  Hennes buss kommer kl.07.45.

IMG_2997

 

Till sist, men inte minst var det då dags för Lillan att påbörja sitt skoläventyr! Här står hon framför skolan, redo för sin första dag…

IMG_1940

 

Efter den första, lyckade skoldagen, kom då barnen hem igen så här glada, nöjda och varma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.